Леброн: Попович је најбољи тренер у историји НБА!

Најбољи играч данашњице, вођа Кливленд Кавалирса Леброн Џејмс оценио је да је Грег Попович из Сан Антонија најбољи тренер НБА лиге свих времена.

Кошарка 27.01.2017 | 14:15
Леброн: Попович је најбољи тренер у историји НБА!
Они су 'играли' један против другога у три НБА финала и 23 пута у регуларном делу сезоне.

"Мислим да је он најбољи тренер свих времена. Морате да будете бритки, ментално и физички, када играте против њега. Да сте играч у НФЛ, то би било као да играте против тима Била Беличика. Они ће урадити оно што желе да ураде, а на вама је да пробате да схватите шта је то", рекао је Џејмс после победе над Финиксом у петак ујутру, а пренео је ЕСПН.

Поповић је често хвалио Џејмса током година, а често је и развијао начине како да га заустави. Одбрана коју је у финалу 2007. смислио за њега, натерала је 'Краља' да промени начин тренинга и постане бољи шутер.

Џејмс је 2013. одиграо једну од најбољих плеј-оф серија у својој каријери и његов тадашњи клуб Мајами Хит је био бољи од Сан Антонија, што је био једини пораз Поповића у великим финалима НБА, којих је играо шест. Спурси су наредне године био бољи од Хита.

Њих двојица су се лично упознали 2004. године, после прве сезоне Џејмса у НБА, када је Поповић био асистент у репрезентацији САД.

Играч је од тада проучавао методе популарног Попа.

"Импресивно је то што је он урадио. Када се кошарка мењала толико, он је успео да прошири ум и приступ и мења се заједно уз овај спорт. У лиги смо прешли пут који је скроз другачији. Пре је било да се баца лопта високом играчу после сваког продора, па се онда све сводило на 'пик-ен-рол', а сада се све свело на шут за три. Поп је сваки појединачни пут успевао да се прилагоди, а притом су ти момци, из неког чудног разлога, испод радара. Не разумем то", рекао је Џејмс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар