Видео: Ево зашто је Звезда ЈЕДИНСТВЕНА и ко је све чека на путу до топ 8?!

Чудо, магија, сензација... Тешко је описати оно што кошаркаши Црвене звезде раде ове сезоне у Евролиги. Европски прваци падају редом, Дејан Радоњић и његови пулени деле лекције фаворитима и топ 8 више није само сан.

Кошарка 21.01.2017 | 23:45
Видео: Ево зашто је Звезда ЈЕДИНСТВЕНА и ко је све чека на путу до топ 8?!
Макаби по индвидуалном квалитету играча има састав за прва четири места, али овај Макаби није ни бледа сенка шестоструког првака Европе. Био је и те како зрео за пораз на свом терену, "нудио се" жаргонски речено и Звезда му је очитала још једну лекцију (71:67) из модерне кошарке после београдских плус 25. Неће се више навијачи "поноса Израела" питати "Ко сте ви" као што су знали претходних година...

Ово је дефинитивно црвено-бела сезона, Радоњићеви војници померају границе и изгледа не планирају да стану. Ни то што играју четири утакмице за осам дана, ни то што ће прећи 9.000 километара, ни то што су претходно на колена бацили великане као што су Реал, ЦСКА, Фенербахче, ништа од тога не може да их спречи да нижу подвиге.

Зашто је Звезда јединствена ове сезоне?

Прво, зашто је једина победила као гост у првих пет мечева 18. кола одиграних у четвртак. Нико осим српског и регионалног првака није успео да се радује на туђем терену. Друго, зато што се налази у невероватној серији од пет узастопних победа!

Нико није близу црвено-белима, други најдужи низ су три везана тријумфа колико имају Реал и Олимпијакос. У оваквом систему, када се играју и две утакмице у три дана, када се тренира на аеродрому, то је истински успех!

Зато је Звезда седма на табели са учинком 10-8, зато топ 8 није више само сан, зато је на само победу од четвртог места на ком је Басконија којој управо гостује у уторак, зато бежи Ефесу и Барси два тријумфа, који су испод црте (испод осме позиције која води у нокаут фазу).

Шта је то Звезда урадила против Макабија?

Играли су црвено-бели своју игру, иако нису блистали, иако су имали и празан ход, што је и разумљиво јер не могу увек бити на максималном нивоу свих 40 минута.

До 200. победе на Звездиној клупи Дејан Радоњић је дошао у свом стилу. Његови пулени су играли врло смирено, нису паничили ни када је ривал имао максималних плус девет, већ су стрпљиво чекали шансу да задају кобни ударац.

Даље, тим и одбрана, то је нешто што је дефинитивно заштитни знак ових момака. Толико пута се понавља, али је то без премца њихова главна карактеристика. Нема звезда у Звездиној екипи, сви чувају леђа један другом, кад један падне преостала четворица га дижу, кад један погоди сви остали се радују! Тако је било и у Тел Авиву, били су најбољи када је било најпотребније.

Увукла се нервоза у далеко скупље играче Макабија, али кошарку не игра новац поново се показало. Вребали су црвено-бели шансу, затегли одбрану у неизвесном финишу, последња четири минута оставили "понос Израела" без поена и серијом 9:0 од 67:62 направили победоносни преокрет. Главни јунак Стефан Јовић. Диригент српског шампиона је све радио, најпре је погодио изузетно битну, асистирао Кузмићу од чијег се закуцавања кош и даље тресе, и ухватио кључну лопту после одбитка да сачува тријумф.

Овакве утакмице у прошлости је Звезда губила, па и од тог истог Макабија, али... Овај тим је три године на окупу, за то време расла је и екипа, и тренер, и играчи. Сазрели су и показали да су саткани за велика дела. О томе говоре резултати, успеси, играње у топ 8 прошле сезоне, трофеји...

Ко све чека Звезду на путу до топ 8?

Иако је половина лигашког такмичења тек недавно прошла и рано је за калкулације, али снови о пласману међу осам најбољих се и те како могу остварити. Пред Звездом је још 12 изазова!

Након гостовања Басконији у уторак, два дана касније угостиће Панатинаикос и тако започети мини серију од шест утакмица од којих ће четири одиграти пред својим навијачима. У Београд долазе Ефес, Галатасарај и Бамберг, екипе које су по квалитету много ближе Звезди него оне којима су црвено-бели већ делили лекције ове сезоне.

Имаће и гостовања ЦСКА, Реалу, Арманију, Барселони, Дарушафаки, али ће исто тако дочекати и Олимијакос и Уникс.

Момци су и у Тел Авиву показали да је са њима све могуће и да не знају за границе!



Распоред Звезде у Евролиги до краја лигашког дела:

24. јануар Басконија - Црвена звезда

26. јануар Црвена звезда - Панатинаикос

3. фебруар Црвена звезда - Ефес

10. фебруар ЦСКА - Црвена звезда

23. фебруар Црвена звезда - Галатасарај

3. март Црвена звезда - Бамберг

10. март Реал Мадрид - Црвена звезда

16. март Армани - Црвена звезда

22. март Црвена звезда - Олимпијакос

24. март Барселона - Црвена звезда

31. март Црвена звезда - Уникс

7. април Дарушафака - Црвена звезда

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар