Драма у Сабору, Пернара изнијели

Жељко Реинер прекинуо је сједницу Сабора након што се прво препирао с Горданом Марасом, а потом и с Иваном Пернаром којег је одлучио избацити из Сабора, а посланик Живог зида све је преносио уживо на свом Фејсбуку.

Регион 20.01.2017 | 13:04
Драма у Сабору, Пернара изнијели

Пернар је одлучио упозорити Реинера да упада у ријеч посланицима и тиме непотребно одуговлачи расправу.

Расправа постаје негледљива – казао је Пернар.

– Кад ћете на сљедећим изборима ви добити толико гласова и водити ове сједнице, онда ћете је водити на свој начин, ја сам у то увјерен. Дотад ћу је ја водити на свој начин – одбрусио му је Рајнер.

Пернар је казао да неће напустити скупштину и да га из ње могу изњети. Рекао је да проводе Пленковићеву вољу и ХДЗ опструише сједницу чим се спомиње криминална прошлост те странке.

Подршку Пернару дао је колега Иван Синчић који је, казао је, спреман на то да и њега изнесу, а на његовој страни је и Крешимир Бељак.



Пернар није желио отићи јер је сједница прекинута, а према пословнику у вријеме станке га немају право удаљити из дворане.

Рајнер је Пернара два пута опоменуо због ометања сједнице јер је гласно добацивао из клупе.

Рајнер му је на то рекао да напусти сједницу, али Пернар је сјео на мјесто и почео типкати по мобилном телефону. Затим су дошли радници страже, али ни они нису успјели Пернара наговорити да изађе, па је Рајнер прекинуо сједницу док се ‘ситуација с Пернаром не ријеши’.

– Чак и Петров који је нетолерантан није овакав – казао је Пернар.

Бељак каже да га подупире јер не недопустиво овакво ометање демократије. Припадници страже прво су изнијели Синчића, а затим Ивана Пернара док је он викао “Ово је демокрација! Ово је ХДЗ!”.



(Фокус.ба)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган

20.01.2017 12:22

Касне за нама! Кад су оног лудог Шешеља износили... :-Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудост и интелигенција

20.01.2017 13:47

Лудост и интелигенција иду заједно

Name

Цар.

20.01.2017 14:39

Невероватно,је бити поред бицикла :и уготовис да су то 3и нозна гурала.хихииии.

Name

Блиц++++

20.01.2017 12:34

Хаос......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар домагој

20.01.2017 13:04

Дрзава у којој је на власти фасизам је нормално да се уцуткају они који износе истину..то имамо у федерацији..ко смије казати истину о маркалама и сребреници..двије највеце фарсе и обмане..посебно је хрватска осјетљива на истину..дрзава настала на геноциду не смије дозволити ни ријец да се та истина открива..зато браво ПЕРНАР руси фасизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бутстрап

20.01.2017 17:05

А ста на ово казе Цоколинда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар.

20.01.2017 23:10

Заоми тога момка,превисе игра орворене карте.другације је много интелигентан а и храбар;сто није и реду , могао би се послузивати мало висе филизовијом.

ОДГОВОРИТЕ