Drama u Saboru, Pernara iznijeli

Željko Reiner prekinuo je sjednicu Sabora nakon što se prvo prepirao s Gordanom Marasom, a potom i s Ivanom Pernarom kojeg je odlučio izbaciti iz Sabora, a poslanik Živog zida sve je prenosio uživo na svom Fejsbuku.

Region 20.01.2017 | 13:04
Drama u Saboru, Pernara iznijeli

Pernar je odlučio upozoriti Reinera da upada u riječ poslanicima i time nepotrebno odugovlači raspravu.

Rasprava postaje negledljiva – kazao je Pernar.

– Kad ćete na sljedećim izborima vi dobiti toliko glasova i voditi ove sjednice, onda ćete je voditi na svoj način, ja sam u to uvjeren. Dotad ću je ja voditi na svoj način – odbrusio mu je Rajner.

Pernar je kazao da neće napustiti skupštinu i da ga iz nje mogu iznjeti. Rekao je da provode Plenkovićevu volju i HDZ opstruiše sjednicu čim se spominje kriminalna prošlost te stranke.

Podršku Pernaru dao je kolega Ivan Sinčić koji je, kazao je, spreman na to da i njega iznesu, a na njegovoj strani je i Krešimir Beljak.



Pernar nije želio otići jer je sjednica prekinuta, a prema poslovniku u vrijeme stanke ga nemaju pravo udaljiti iz dvorane.

Rajner je Pernara dva puta opomenuo zbog ometanja sjednice jer je glasno dobacivao iz klupe.

Rajner mu je na to rekao da napusti sjednicu, ali Pernar je sjeo na mjesto i počeo tipkati po mobilnom telefonu. Zatim su došli radnici straže, ali ni oni nisu uspjeli Pernara nagovoriti da izađe, pa je Rajner prekinuo sjednicu dok se ‘situacija s Pernarom ne riješi’.

– Čak i Petrov koji je netolerantan nije ovakav – kazao je Pernar.

Beljak kaže da ga podupire jer ne nedopustivo ovakvo ometanje demokratije. Pripadnici straže prvo su iznijeli Sinčića, a zatim Ivana Pernara dok je on vikao “Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!”.



(Fokus.ba)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragan

20.01.2017 12:22

Kasne za nama! Kad su onog ludog Šešelja iznosili... :-D

ODGOVORITE
Name

Ludost i inteligencija

20.01.2017 13:47

Ludost i inteligencija idu zajedno

Name

Car.

20.01.2017 14:39

Neverovatno,je biti pored bicikla :i ugotovis da su to 3i nozna gurala.hihiiii.

Name

Blic++++

20.01.2017 12:34

Haos......

ODGOVORITE
Name

Car domagoj

20.01.2017 13:04

Drzava u kojoj je na vlasti fasizam je normalno da se ucutkaju oni koji iznose istinu..to imamo u federaciji..ko smije kazati istinu o markalama i srebrenici..dvije najvece farse i obmane..posebno je hrvatska osjetljiva na istinu..drzava nastala na genocidu ne smije dozvoliti ni rijec da se ta istina otkriva..zato bravo PERNAR rusi fasizam

ODGOVORITE
Name

Butstrap

20.01.2017 17:05

A sta na ovo kaze Cokolinda?

ODGOVORITE
Name

Car.

20.01.2017 23:10

Zaomi toga momka,previse igra orvorene karte.drugacije je mnogo inteligentan a i hrabar;sto nije i redu , mogao bi se posluzivati malo vise filizovijom.

ODGOVORITE