Црнадак и Звиздић у понедјељак у БГ

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић и министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак, боравиће у понедјељак, у службеној посјети Србији.

Република Српска 20.01.2017 | 11:11
Црнадак и Звиздић у понедјељак у БГ
Њихов домаћин ће бити предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић.  Истовремено, Црнадак ће се током посјете састати и са првим потпредсједником Владе и министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем.

Министар за спољне послове БиХ Игор Црнадак недавно је најавио скоро одржавање заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Србије, али и Савјета министара БиХ и Владе Хрватске.

"Интензивно се припремају обје сједнице и прва сједница овог Савјета министара БиХ са Владом Хрватске и друга сједница Савјета министара БиХ заједничка с Владом Србије. Врло интензивно се припрема по ресорима и ја очекујем да се и једна и друга сједница деси у првом дијелу 2017. године."

"Очекујем да буду заиста не само протоколарне него суштинске. Не могу говорити унапријед - ријешићемо ово или ријешићемо оно, али знам да је наше опредјељење, а исто тако и колега из влада Србије и Хрватске, да радимо на суштинским стварима као што су одређена гранична питања, инфраструктурни пројекти, сарадња у области европских интеграција, читав низ других ствари које ће директно утјецати на животе људи, тако да сам ја увјерен да ће то бити добре сједнице које ће донијети доста корисних ствари", навео је Црнадак.

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар