Crnadak i Zvizdić u ponedjeljak u BG

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, boraviće u ponedjeljak, u službenoj posjeti Srbiji.

Republika Srpska 20.01.2017 | 11:11
Crnadak i Zvizdić u ponedjeljak u BG
Njihov domaćin će biti predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.  Istovremeno, Crnadak će se tokom posjete sastati i sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministar za spoljne poslove BiH Igor Crnadak nedavno je najavio skoro održavanje zajedničke sjednice Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, ali i Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske.

"Intenzivno se pripremaju obje sjednice i prva sjednica ovog Savjeta ministara BiH sa Vladom Hrvatske i druga sjednica Savjeta ministara BiH zajednička s Vladom Srbije. Vrlo intenzivno se priprema po resorima i ja očekujem da se i jedna i druga sjednica desi u prvom dijelu 2017. godine."

"Očekujem da budu zaista ne samo protokolarne nego suštinske. Ne mogu govoriti unaprijed - riješićemo ovo ili riješićemo ono, ali znam da je naše opredjeljenje, a isto tako i kolega iz vlada Srbije i Hrvatske, da radimo na suštinskim stvarima kao što su određena granična pitanja, infrastrukturni projekti, saradnja u oblasti evropskih integracija, čitav niz drugih stvari koje će direktno utjecati na živote ljudi, tako da sam ja uvjeren da će to biti dobre sjednice koje će donijeti dosta korisnih stvari", naveo je Crnadak.

(Anadolija)

Komentari / 0

Ostavite komentar