Нико Звездо нема серију какву имаш ти! Само ЦСКА ти може на црту...

Црвено-бели повезали пет узастопних победа у Евролиги. Са таквим скором не може да се похвали ниједна друга екипа ове сезоне. Осим Армејаца...

Кошарка 20.01.2017 | 11:15
Нико Звездо нема серију какву имаш ти! Само ЦСКА ти може на црту...
Ето. Да вам је неко рекао да ће се после 18 кола Црвена звезда стављати у исти кош са ЦСКА и да ће једино Армејци бити бољи по нечему од црвено-белих разбијача фаворита, помислили бисте да се добрано најео бунике. Али, човек би био у праву!

Ово што се догађа је просто неописиво. Екипа са једним од најмањих буџета у лиги, која се склапала до пре који дан (последњи  недавно стигао Томпсон), којој нико није предвиђао ни шансу да се пласира у Топ 8, сада хара Евролигом и када би се гледала листа непожељних противника Звезда би била у самом врху у овом моменту.

Као што је већ речено, тим Дејана Радоњића игра са ножем у зубима. И на то нико нема одговор у последње време.

Звезда је једини тим који у овом тренутку има ПЕТ везаних победа. Без обзира на данашња три меча која тек треба да се играју - то ће остати тако. Истина, одличним серијама од четири победе у пет последњих утакмица могу да се похвале и Реал и Олимпијакос. Ипак, немају свих 5/5.

Звезда има.

А када се погледа ко је све падао на том путу... Да вас ухвати језа. Реал Мадрид (82:70),ЦСКА Москва (78:67), Жалгирис (77:61), Фенербахче (75:73) и Макаби Тел Авив (71:67). Екипе које заједно имају 23 титуле првака Европе (9 + 7 + 1 + 0 + 6)! Шта рећи, а стварно се не најежити.

Једини тим који ове сезоне може да парира црвено-белима је московски ЦСКА. Армејци су заиста силовити, први су на табели, а имају и два низа који су за утакмицу дужи од Звездиног. Дакле два пута су везали по шест победа, али Звезда би евентуалним тријумфом у Виторији против Басконије 24. јануара могла да се  изједначи са прваком Европе! Звезда има низ који је активан и може да буде још дужи…

Оваква статистика није само говор бројки већ и показатељ константности. Када неко побеђује у континуитету онда је то показатељ самопоуздања, форме, хемије, хомогености, налета и енергије.  Квалитета.

Звезда је почела да побеђује констатно у овој сезони. Константно. То је кључна реч. У исто време - апсолутно неочекивана и добра по све звездаше.

Најдужи низ узастопних победа ове сезоне у Евролиги:

ЦСКА - два пута по 6

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - 5

Басконија - 4

Фенербахче - 4

Олимпијакос 4

Панатинаикос - 4

Анадолу Ефес - 3

Барселона - 3

Бросе Бамберг - 3

Дарушафака - 3

Макаби Тел Авив - 3

Реал Мадрид - 3

Уникс Казањ - 3

Олимпија Милано - 2

Галатасарај - 2

Жалгирис - 2

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар