Niko Zvezdo nema seriju kakvu imaš ti! Samo CSKA ti može na crtu...

Crveno-beli povezali pet uzastopnih pobeda u Evroligi. Sa takvim skorom ne može da se pohvali nijedna druga ekipa ove sezone. Osim Armejaca...

Košarka 20.01.2017 | 11:15
Niko Zvezdo nema seriju kakvu imaš ti! Samo CSKA ti može na crtu...
Eto. Da vam je neko rekao da će se posle 18 kola Crvena zvezda stavljati u isti koš sa CSKA i da će jedino Armejci biti bolji po nečemu od crveno-belih razbijača favorita, pomislili biste da se dobrano najeo bunike. Ali, čovek bi bio u pravu!

Ovo što se događa je prosto neopisivo. Ekipa sa jednim od najmanjih budžeta u ligi, koja se sklapala do pre koji dan (poslednji  nedavno stigao Tompson), kojoj niko nije predviđao ni šansu da se plasira u Top 8, sada hara Evroligom i kada bi se gledala lista nepoželjnih protivnika Zvezda bi bila u samom vrhu u ovom momentu.

Kao što je već rečeno, tim Dejana Radonjića igra sa nožem u zubima. I na to niko nema odgovor u poslednje vreme.

Zvezda je jedini tim koji u ovom trenutku ima PET vezanih pobeda. Bez obzira na današnja tri meča koja tek treba da se igraju - to će ostati tako. Istina, odličnim serijama od četiri pobede u pet poslednjih utakmica mogu da se pohvale i Real i Olimpijakos. Ipak, nemaju svih 5/5.

Zvezda ima.

A kada se pogleda ko je sve padao na tom putu... Da vas uhvati jeza. Real Madrid (82:70),CSKA Moskva (78:67), Žalgiris (77:61), Fenerbahče (75:73) i Makabi Tel Aviv (71:67). Ekipe koje zajedno imaju 23 titule prvaka Evrope (9 + 7 + 1 + 0 + 6)! Šta reći, a stvarno se ne naježiti.

Jedini tim koji ove sezone može da parira crveno-belima je moskovski CSKA. Armejci su zaista siloviti, prvi su na tabeli, a imaju i dva niza koji su za utakmicu duži od Zvezdinog. Dakle dva puta su vezali po šest pobeda, ali Zvezda bi eventualnim trijumfom u Vitoriji protiv Baskonije 24. januara mogla da se  izjednači sa prvakom Evrope! Zvezda ima niz koji je aktivan i može da bude još duži…

Ovakva statistika nije samo govor brojki već i pokazatelj konstantnosti. Kada neko pobeđuje u kontinuitetu onda je to pokazatelj samopouzdanja, forme, hemije, homogenosti, naleta i energije.  Kvaliteta.

Zvezda je počela da pobeđuje konstatno u ovoj sezoni. Konstantno. To je ključna reč. U isto vreme - apsolutno neočekivana i dobra po sve zvezdaše.

Najduži niz uzastopnih pobeda ove sezone u Evroligi:

CSKA - dva puta po 6

CRVENA ZVEZDA - 5

Baskonija - 4

Fenerbahče - 4

Olimpijakos 4

Panatinaikos - 4

Anadolu Efes - 3

Barselona - 3

Brose Bamberg - 3

Darušafaka - 3

Makabi Tel Aviv - 3

Real Madrid - 3

Uniks Kazanj - 3

Olimpija Milano - 2

Galatasaraj - 2

Žalgiris - 2

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar