Како је ово могуће?! Објављене ол-стар петорке, али...!

Навијачи заборавили Вестбрука и његову трипл-дабл сезону?! Предност су добили Стеф Кари и Џејмс Харден...

Кошарка 20.01.2017 | 10:45
Како је ово могуће?! Објављене ол-стар петорке, али...!
То није виђено. Да неко догура до јануара са учинком који у просеку даје трипл-дабл на свакој утакмици?! Расел Вестбрук ове сезоне игра свемирску кошарку. Али га свеједно неће бити у стартној петорци Истока на предстојећем ол-стару, пошто су навијачи дали предност Стефу Карију из Голден Стејта и Хјустоновој кошгетерској машини Џејмсу Хардену.

Да се разумемо – не кажемо да је Вестбрук бољи играч од поменуте двојице, али тренутно заиста игра на нивоу који подразумева место у првој петорци. Просек од 30,6 поена, 10,4 асистенција и 10,6 скокова све говори. Тако су рекли и играчи и новинари који су гласали, али њихово мишљење приликом овогодишњег избора стартера носи по 25 одсто. Навијачи одлучују о преосталих 50 одсто, а навијачи су Хардену дали чак 200.000 гласова више него Вестбруку.

Кари је, кад се све сабере, био поравнат са суперстаром Оклахоме, али опет та правила – у случају изједначеног броја гласова преломиће мишљење навијача. Вестбрука преко баре очигледно не цене колико би требало. Бар не још.

"То није вест, мада сам шокиран колико навијачи не виде неке ствари", прокоментарисао је тренер ЛА Лејкерса Док Риверс.

Било како, тако смо дошли до следећих петорака...

ИСТОК: Јанис Адетонкунбо (Милвоки), Џими Батлер (Чикаго), Демар Дерозан (Торонто),Кајри Ирвинг (Кливленд), Леброн Џејмс (Кливленд);

ЗАПАД: Стеф Кари (Голден Стејт), Ентони Дејвис (Њу Орлеанс), Кевин Дурант (Голден Стејт),Џејмс Харден (Хјустон), Кавај Ленард (Сан Антонио).

А ко је све остао кратких рукава? Листа је подугачка, али само неколико имена да набројимо. На Истоку Џоел Ембид, Кевин Лав, Кристапс Порзингис,  Пол Џорџ, Кармело Ентони, Ајзеа Томас, Двејн Вејд, Кајл Лаури, Џон Вол, Дерик Роуз... На Западу Демаркус Казинс, Дрејмонд Грин, Заза Пачулија, Мар Гасол, Карл-Ентони Таунс, Клеј Томпсон, Крис Пол, Демијан Лилард...

Наравно и Никола Јокић, упркос општенародном покушају Срба да га гласањем по друштвеним мрежама погурају до ол-стара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар