Kako je ovo moguće?! Objavljene ol-star petorke, ali...!

Navijači zaboravili Vestbruka i njegovu tripl-dabl sezonu?! Prednost su dobili Stef Kari i Džejms Harden...

Košarka 20.01.2017 | 10:45
Kako je ovo moguće?! Objavljene ol-star petorke, ali...!
To nije viđeno. Da neko dogura do januara sa učinkom koji u proseku daje tripl-dabl na svakoj utakmici?! Rasel Vestbruk ove sezone igra svemirsku košarku. Ali ga svejedno neće biti u startnoj petorci Istoka na predstojećem ol-staru, pošto su navijači dali prednost Stefu Kariju iz Golden Stejta i Hjustonovoj košgeterskoj mašini Džejmsu Hardenu.

Da se razumemo – ne kažemo da je Vestbruk bolji igrač od pomenute dvojice, ali trenutno zaista igra na nivou koji podrazumeva mesto u prvoj petorci. Prosek od 30,6 poena, 10,4 asistencija i 10,6 skokova sve govori. Tako su rekli i igrači i novinari koji su glasali, ali njihovo mišljenje prilikom ovogodišnjeg izbora startera nosi po 25 odsto. Navijači odlučuju o preostalih 50 odsto, a navijači su Hardenu dali čak 200.000 glasova više nego Vestbruku.

Kari je, kad se sve sabere, bio poravnat sa superstarom Oklahome, ali opet ta pravila – u slučaju izjednačenog broja glasova prelomiće mišljenje navijača. Vestbruka preko bare očigledno ne cene koliko bi trebalo. Bar ne još.

"To nije vest, mada sam šokiran koliko navijači ne vide neke stvari", prokomentarisao je trener LA Lejkersa Dok Rivers.

Bilo kako, tako smo došli do sledećih petoraka...

ISTOK: Janis Adetonkunbo (Milvoki), Džimi Batler (Čikago), Demar Derozan (Toronto),Kajri Irving (Klivlend), Lebron Džejms (Klivlend);

ZAPAD: Stef Kari (Golden Stejt), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Kevin Durant (Golden Stejt),Džejms Harden (Hjuston), Kavaj Lenard (San Antonio).

A ko je sve ostao kratkih rukava? Lista je podugačka, ali samo nekoliko imena da nabrojimo. Na Istoku Džoel Embid, Kevin Lav, Kristaps Porzingis,  Pol Džordž, Karmelo Entoni, Ajzea Tomas, Dvejn Vejd, Kajl Lauri, Džon Vol, Derik Rouz... Na Zapadu Demarkus Kazins, Drejmond Grin, Zaza Pačulija, Mar Gasol, Karl-Entoni Tauns, Klej Tompson, Kris Pol, Demijan Lilard...

Naravno i Nikola Jokić, uprkos opštenarodnom pokušaju Srba da ga glasanjem po društvenim mrežama poguraju do ol-stara.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar