АО - У Мелбурну кажу: Од "срушен је" до "вратиће се, Новак је то..."!

Публика у Мелбурну сведочила је у четвртак једној од највећих сензација у овом веку – Денис Истомин избацио је Новака Ђоковића у другом колу.

Тенис 20.01.2017 | 12:15
АО - У Мелбурну кажу: Од "срушен је" до "вратиће се, Новак је то..."!
Истомин је одиграо меч каријере и остварио велику победу, резултатом 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4.

После Ђоковићевог испадања многи у жребу „трљају руке“, а најзадовољнији су дефитинивно навијачи Ендија Марија.

"Срушен је", рекао ми је један момак из групе, када сам покушао да га питам за коментар.

"Енди Мари је нови шампион. Нисмо могли да уђемо на стадион, нисмо имали карту. Седели смо испред баште и гледали. Навијали смо, сада Енди има шансу. Никада није освојио Аустралијан опен, зато смо дошли, наша подршка је пресудна. Ово је наша шанса", викали су углас.

На не баш тако разумљивом енглеском, родитељи из Кине покушавали су да ми објасне неочекивани резултат, док се двоје мале деце крило иза купљених реквизита.

"Изненађење. Изненађење. Вау, тужни смо због пораза".

Било је ту оних који су анализирали цео меч и са стручне стране – Петер је из Хамбурга дошао као један од спаринг партнера за јуниоре, што смо сазнали када нам је открио због чега носи торбу са опремом.

"Ђоковић је много грешио. Никада нисам видео да је толико пута испуштао вођство. Извукао се после изгубљеног првог сета, чинило се да ће добити, али је онда почео да греши у четвртом сету. На брејк лопти је погрешио један форхенд када је могло све да се реши. Много пута се Новак извлачио у оваквим ситуацијама, могао је и сад, али није то био прави Новак. Не знам шта би могао да буде разлог, у последњих неколико месеци није у доброј форми. Видећемо да ли ће се вратити на прво место", истакао је Петер.

Марку из Мелбурна рекли смо да је Џон Мекинро у преносу изјавио како је ово највеће изненађење у последњих десет година, што је он потврдио.

"Џон Мекинро зна све, ја морам да се сагласим. Ово је огромно изненађење. Могу да кажем да сам срећан јер увек навијам за аустајдере. Ретко када се виђају овакви резултати", истакао је Марк.

Ипак, било је и оних који не губе наду, упркос кризи у којој се нашао Ђоковић.

"Играо је невероватно. Да, невероватно је играо, али је изгубио. Дао је све од себе. То је ипак наш Новак", рекла је Лиса, а потом се укључио и њен момак Шан. "Мало смо изненађени, али смо срећни што смо могли да га гледамо. Допутовали смо из Ченаја на турнир, надамо се да сада Рафаел Надал може да победи".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар