AO - U Melburnu kažu: Od "srušen je" do "vratiće se, Novak je to..."!

Publika u Melburnu svedočila je u četvrtak jednoj od najvećih senzacija u ovom veku – Denis Istomin izbacio je Novaka Đokovića u drugom kolu.

Tenis 20.01.2017 | 12:15
AO - U Melburnu kažu: Od "srušen je" do "vratiće se, Novak je to..."!
Istomin je odigrao meč karijere i ostvario veliku pobedu, rezultatom 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4.

Posle Đokovićevog ispadanja mnogi u žrebu „trljaju ruke“, a najzadovoljniji su defitinivno navijači Endija Marija.

"Srušen je", rekao mi je jedan momak iz grupe, kada sam pokušao da ga pitam za komentar.

"Endi Mari je novi šampion. Nismo mogli da uđemo na stadion, nismo imali kartu. Sedeli smo ispred bašte i gledali. Navijali smo, sada Endi ima šansu. Nikada nije osvojio Australijan open, zato smo došli, naša podrška je presudna. Ovo je naša šansa", vikali su uglas.

Na ne baš tako razumljivom engleskom, roditelji iz Kine pokušavali su da mi objasne neočekivani rezultat, dok se dvoje male dece krilo iza kupljenih rekvizita.

"Iznenađenje. Iznenađenje. Vau, tužni smo zbog poraza".

Bilo je tu onih koji su analizirali ceo meč i sa stručne strane – Peter je iz Hamburga došao kao jedan od sparing partnera za juniore, što smo saznali kada nam je otkrio zbog čega nosi torbu sa opremom.

"Đoković je mnogo grešio. Nikada nisam video da je toliko puta ispuštao vođstvo. Izvukao se posle izgubljenog prvog seta, činilo se da će dobiti, ali je onda počeo da greši u četvrtom setu. Na brejk lopti je pogrešio jedan forhend kada je moglo sve da se reši. Mnogo puta se Novak izvlačio u ovakvim situacijama, mogao je i sad, ali nije to bio pravi Novak. Ne znam šta bi mogao da bude razlog, u poslednjih nekoliko meseci nije u dobroj formi. Videćemo da li će se vratiti na prvo mesto", istakao je Peter.

Marku iz Melburna rekli smo da je Džon Mekinro u prenosu izjavio kako je ovo najveće iznenađenje u poslednjih deset godina, što je on potvrdio.

"Džon Mekinro zna sve, ja moram da se saglasim. Ovo je ogromno iznenađenje. Mogu da kažem da sam srećan jer uvek navijam za austajdere. Retko kada se viđaju ovakvi rezultati", istakao je Mark.

Ipak, bilo je i onih koji ne gube nadu, uprkos krizi u kojoj se našao Đoković.

"Igrao je neverovatno. Da, neverovatno je igrao, ali je izgubio. Dao je sve od sebe. To je ipak naš Novak", rekla je Lisa, a potom se uključio i njen momak Šan. "Malo smo iznenađeni, ali smo srećni što smo mogli da ga gledamo. Doputovali smo iz Čenaja na turnir, nadamo se da sada Rafael Nadal može da pobedi".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar