Скаче више него било ко, трчи 13 километара по мечу, даје, асистира...!

А трипут јефтинији од Вератија - Сергеј очарао Рим! И Милан и Торино...

Фудбал 21.01.2017 | 22:00
Скаче више него било ко, трчи 13 километара по мечу, даје, асистира...!
Само великани у једном од најдужих редова у Европи. Сви куцају на врата заступника Марка Вератија. Међутим, Пари Сен Жермен ни за јоту да попусти. Чак ни за суму од 70.000.000 евра о којој је јуче брујао цео Стари континент. У гомили оних које је разочарала таква тврдоглавост Светаца - потпуно оправдана наравно - налазе се и Интер и Јувентус, који жуде баш за таквим играчем. И можда су га и пронашли. По три пута јефтинијој цени. Толико добро ове јесени Сергеј Милинковић Савић игра у Лацију.

Стога медији на Апенинима пишу да су се и Јуве и Интер, а посебно Интер, скренули поглед баш за Милинковић Савићу. Калчомеркато објашњава и зашто.

Није у питању само преломни гол против Ђенове у Куп мечу. Калчомеркато подсећа да, иако Милинковић Савић није класичан "режисер" - што је термин којим на "чизми" означавају плејмејкере - он и те како уме да обави и посао у офанзиви. Зна да се креће, постави између линија, да осигура чисту транзицију лопте.

Све скупа - проживљава златно доба у Риму. Симоне Инзаги га је учинио незамењивим у стартних 11. Сергеј се одужио са пет голова и четири асистенције у 19 утакмица у првенству и Купу Италије. У последњих осам утакмица четири гола и две асистенције. Расте као квасац.

Притом, проста статистика не може да прикаже сав Милинковићев Савићев допринос на одговарајући начин. У последње две лигашке утакмице млади српски репрезентативац је покрио 13 километара терена! Против Аталанте је добио 12 ваздушних дуела што није пошло за руком ниједном играчу у историји Лација, барем не откако се статистика мери овако прецизно.

Све то резултовало је и скоком цене. Небескоплави су га платили 9.000.000 евра, сада га не би пустили за мање од 25.000.000 евра. А можда ни за толико.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар