Skače više nego bilo ko, trči 13 kilometara po meču, daje, asistira...!

A triput jeftiniji od Veratija - Sergej očarao Rim! I Milan i Torino...

Fudbal 21.01.2017 | 22:00
Skače više nego bilo ko, trči 13 kilometara po meču, daje, asistira...!
Samo velikani u jednom od najdužih redova u Evropi. Svi kucaju na vrata zastupnika Marka Veratija. Međutim, Pari Sen Žermen ni za jotu da popusti. Čak ni za sumu od 70.000.000 evra o kojoj je juče brujao ceo Stari kontinent. U gomili onih koje je razočarala takva tvrdoglavost Svetaca - potpuno opravdana naravno - nalaze se i Inter i Juventus, koji žude baš za takvim igračem. I možda su ga i pronašli. Po tri puta jeftinijoj ceni. Toliko dobro ove jeseni Sergej Milinković Savić igra u Laciju.

Stoga mediji na Apeninima pišu da su se i Juve i Inter, a posebno Inter, skrenuli pogled baš za Milinković Saviću. Kalčomerkato objašnjava i zašto.

Nije u pitanju samo prelomni gol protiv Đenove u Kup meču. Kalčomerkato podseća da, iako Milinković Savić nije klasičan "režiser" - što je termin kojim na "čizmi" označavaju plejmejkere - on i te kako ume da obavi i posao u ofanzivi. Zna da se kreće, postavi između linija, da osigura čistu tranziciju lopte.

Sve skupa - proživljava zlatno doba u Rimu. Simone Inzagi ga je učinio nezamenjivim u startnih 11. Sergej se odužio sa pet golova i četiri asistencije u 19 utakmica u prvenstvu i Kupu Italije. U poslednjih osam utakmica četiri gola i dve asistencije. Raste kao kvasac.

Pritom, prosta statistika ne može da prikaže sav Milinkovićev Savićev doprinos na odgovarajući način. U poslednje dve ligaške utakmice mladi srpski reprezentativac je pokrio 13 kilometara terena! Protiv Atalante je dobio 12 vazdušnih duela što nije pošlo za rukom nijednom igraču u istoriji Lacija, barem ne otkako se statistika meri ovako precizno.

Sve to rezultovalo je i skokom cene. Nebeskoplavi su ga platili 9.000.000 evra, sada ga ne bi pustili za manje od 25.000.000 evra. A možda ni za toliko.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar