ФА Куп: Ливерпул, Њукасл и Саутемптон успјешни на поправном!

Фудбалери Ливерпула, Саутемптона и Њукасла пласирали су се у четврто коло енглеског ФА Купа. Дао га је Лукас Леива после 2316 дана! Ливерпул минималцем бољи од Плимута, у четврто коло ФА купа прошли Њукасл и Саутемптон.

Фудбал 18.01.2017 | 23:30
ФА Куп: Ливерпул, Њукасл и Саутемптон успјешни на поправном!
Играо је Ливерпул 180 минута против четвртолигаша и дао му само један гол. И то тако што је Јирген Клоп морао на терен да пошаље човека кога планира да прода. Далеко од тога да је било мучење као на Енфилду, али би Црвени требало да се замисле какве су им амбиције у ФА купу, кад су једва сломили отпор Плимута у поновљеном мечу трећег кола - 1:0.

Пресудио је Лукас Леива, који је једном ногом већ у Интеру. Вечерас је, међутим, понео капитенску траку и већ у 18. минуту донео предност великану са Енфилд роуда. Бразилац је најбоље реаговао после центаршута његовог земљака Кутиња из корнера и главом одвео Ливерпул на мегдан Вулверхемптону у наредној рунди.

Иначе, ово је био први гол Леиве за Ливерпул после шест и по година. Претходни је постигао 16. септембра 2010. против Стеауе у Лиги Европе. Било је то пре тачно 2316 дана.

Попут Ливерпула, место у четвртој рунди обезбедио је и Њукасл. Екипа Рафаела Бенитеза, за коју вечерас нису играли повређени Двајт Гејл и његова разерва Александар Митровић, лако је на Сент Џејмс Парку изашла на крај са Бирмингемом и оставила Ђанфранка Золу да чека на први тријумф на клупи новог клуба - 3:1.

Кључни човек у победи Сврака био је француски везиста Јоан Гуфран. Већ у деветом минуту изнудио је једанаестерац који је у иницијално вођство претворио Мет Ричи, да би у 34. на додавање Џонџа Шелвија, постигао леп гол са ивице казненог опростора.

Чак је Ричи у завршници првог дела пропустио да потпуно нокаутира Бирмингем (уздрмао пречку), али разлога за бригу није било, иако је Дејвид Котерил дао наду гостима, јер је Ричи поентирао у другом минуту надоканде и одвео Њукасл у госте Оксфорд јунајтеду.

У другом минуту надокнаде прецизан је био и Шејн Лонг, који је тако обезбедио Саутемптону победу над Норичем и заказао дуел са Арсеналом, на коме ће бити домаћин. Душан Тадић вечерас није играо за Свеце.

Ливерпул у следећој рунди игра са Вулверхемптоном, Саутемптон очекује окршај са Арсеналом, док Њукасл иде на трећелигаша Оксфорд Јунајтед.

Мечеви су на програму 27-29. јануара.

ФА КУП, ТРЕЋЕ КОЛО, ПОНОВЉЕНИ МЕЧЕВИ

Уторак:

Барнли - Сандерленд 2:0 (1:0)

Флитвуд - Бристол Сити 0:1 (0:1)

Вимблдон - Сатон јунајтед 1:3 (1:0)

Кристал Палас - Ботон 2:1 (0:0)

Линколн - Ипсвич 1:0 (0:0)

Барнсли - Блекпул 1:2 (1:1, 0:1)

Среда:

Њукасл - Бирмингем 3:1 (2:0)

Плимут - Ливерпул 0:1 (0:1)

Саутемптон - Норич 1:0 (0:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар