FA Kup: Liverpul, Njukasl i Sautempton uspješni na popravnom!

Fudbaleri Liverpula, Sautemptona i Njukasla plasirali su se u četvrto kolo engleskog FA Kupa. Dao ga je Lukas Leiva posle 2316 dana! Liverpul minimalcem bolji od Plimuta, u četvrto kolo FA kupa prošli Njukasl i Sautempton.

Fudbal 18.01.2017 | 23:30
FA Kup: Liverpul, Njukasl i Sautempton uspješni na popravnom!
Igrao je Liverpul 180 minuta protiv četvrtoligaša i dao mu samo jedan gol. I to tako što je Jirgen Klop morao na teren da pošalje čoveka koga planira da proda. Daleko od toga da je bilo mučenje kao na Enfildu, ali bi Crveni trebalo da se zamisle kakve su im ambicije u FA kupu, kad su jedva slomili otpor Plimuta u ponovljenom meču trećeg kola - 1:0.

Presudio je Lukas Leiva, koji je jednom nogom već u Interu. Večeras je, međutim, poneo kapitensku traku i već u 18. minutu doneo prednost velikanu sa Enfild rouda. Brazilac je najbolje reagovao posle centaršuta njegovog zemljaka Kutinja iz kornera i glavom odveo Liverpul na megdan Vulverhemptonu u narednoj rundi.

Inače, ovo je bio prvi gol Leive za Liverpul posle šest i po godina. Prethodni je postigao 16. septembra 2010. protiv Steaue u Ligi Evrope. Bilo je to pre tačno 2316 dana.

Poput Liverpula, mesto u četvrtoj rundi obezbedio je i Njukasl. Ekipa Rafaela Beniteza, za koju večeras nisu igrali povređeni Dvajt Gejl i njegova razerva Aleksandar Mitrović, lako je na Sent Džejms Parku izašla na kraj sa Birmingemom i ostavila Đanfranka Zolu da čeka na prvi trijumf na klupi novog kluba - 3:1.

Ključni čovek u pobedi Svraka bio je francuski vezista Joan Gufran. Već u devetom minutu iznudio je jedanaesterac koji je u inicijalno vođstvo pretvorio Met Riči, da bi u 34. na dodavanje Džondža Šelvija, postigao lep gol sa ivice kaznenog oprostora.

Čak je Riči u završnici prvog dela propustio da potpuno nokautira Birmingem (uzdrmao prečku), ali razloga za brigu nije bilo, iako je Dejvid Koteril dao nadu gostima, jer je Riči poentirao u drugom minutu nadokande i odveo Njukasl u goste Oksford junajtedu.

U drugom minutu nadoknade precizan je bio i Šejn Long, koji je tako obezbedio Sautemptonu pobedu nad Noričem i zakazao duel sa Arsenalom, na kome će biti domaćin. Dušan Tadić večeras nije igrao za Svece.

Liverpul u sledećoj rundi igra sa Vulverhemptonom, Sautempton očekuje okršaj sa Arsenalom, dok Njukasl ide na trećeligaša Oksford Junajted.

Mečevi su na programu 27-29. januara.

FA KUP, TREĆE KOLO, PONOVLJENI MEČEVI

Utorak:

Barnli - Sanderlend 2:0 (1:0)

Flitvud - Bristol Siti 0:1 (0:1)

Vimbldon - Saton junajted 1:3 (1:0)

Kristal Palas - Boton 2:1 (0:0)

Linkoln - Ipsvič 1:0 (0:0)

Barnsli - Blekpul 1:2 (1:1, 0:1)

Sreda:

Njukasl - Birmingem 3:1 (2:0)

Plimut - Liverpul 0:1 (0:1)

Sautempton - Norič 1:0 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar