Руси и Турци заједно осули с неба

Руски и турски авиони извели су прве заједничке нападе на положаје џихадиста Исламске државе у граду Ал Бабу на северу Сирије, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Свијет 18.01.2017 | 21:02
Руси и Турци заједно осули с неба
"Руска и турска авијација извеле су данас прве заједничке ваздушне нападе на џихадисте Исламске државе у области око Ал Баба", рекао је начелник Генералштаба руске војске Сергеј Рудској.

Он је додао да је у операцији учествовало девет руских и осам турских авиона и да је бомбардовано 36 циљева о којима су заједно одлучивали генералштабови војски двеју земаља.

Погледајте снимке акције:


Москва и Анкара потписале су 12. јануара споразум о координацији заједничких ваздушних операција против екстремиста у Сирији, а заједно са Ираном посредовале су у договору о прекиду ватре између сиријске владе и побуњеника који је на снагу ступио 30. децембра.

 Русија, Турска и Иран такође су посредници у директним преговорима између владе у Дамаску и побуњеника, који треба да почну 23. јануара у главном граду Казахстана, Астани.

Рудској је навео да споразум о прекиду ватре "опстаје упркос провокацијама" и додао да је кршење примирја смањено у последња 24 сата, што је, како је оценио, "повољно за преговоре у Астани".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

18.01.2017 22:37

ал овде немогу заједно "руси и турци"? треба нешто мијењат??????

ОДГОВОРИТЕ