Rusi i Turci zajedno osuli s neba

Ruski i turski avioni izveli su prve zajedničke napade na položaje džihadista Islamske države u gradu Al Babu na severu Sirije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Svijet 18.01.2017 | 21:02
Rusi i Turci zajedno osuli s neba
"Ruska i turska avijacija izvele su danas prve zajedničke vazdušne napade na džihadiste Islamske države u oblasti oko Al Baba", rekao je načelnik Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.

On je dodao da je u operaciji učestvovalo devet ruskih i osam turskih aviona i da je bombardovano 36 ciljeva o kojima su zajedno odlučivali generalštabovi vojski dveju zemalja.

Pogledajte snimke akcije:


Moskva i Ankara potpisale su 12. januara sporazum o koordinaciji zajedničkih vazdušnih operacija protiv ekstremista u Siriji, a zajedno sa Iranom posredovale su u dogovoru o prekidu vatre između sirijske vlade i pobunjenika koji je na snagu stupio 30. decembra.

 Rusija, Turska i Iran takođe su posrednici u direktnim pregovorima između vlade u Damasku i pobunjenika, koji treba da počnu 23. januara u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Rudskoj je naveo da sporazum o prekidu vatre "opstaje uprkos provokacijama" i dodao da je kršenje primirja smanjeno u poslednja 24 sata, što je, kako je ocenio, "povoljno za pregovore u Astani".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodo

18.01.2017 22:37

al ovde nemogu zajedno "rusi i turci"? treba nešto mijenjat??????

ODGOVORITE