Видео - Ново српско чудо: Отац му је славни кошаркаш, а за њега кажу да ће бити НБА звијезда!

Његово име ја Балша Копривица (16), школу похађа у Америци, игра кошарку и већ се налази у бележницама НБА скаута.

Кошарка 01.02.2017 | 17:15
Видео - Ново српско чудо: Отац му је славни кошаркаш, а за њега кажу да ће бити НБА звијезда!
Крв није вода... Балша је таленат наследио од оца Славише Копривице, бившег кошаркаша Партизана, ОКК Београда, Беобанке и многих других клубова. Копривица сениор је члан генерације црно-белих која се попела на кров Европе. Попут тате, и Балша игра на позицији центра. Висок је 214 центиметара и наступа за Универзитетску школу на Флориди.



НБА скаути играче почињу да прате од малих ногу. Потенцијалне пројекције се праве годинама унапред, а Балша се котира баш високо. Он ће 2019. године бити излазно годиште за НБА драфт, а стручњаци тврде да ће бити међу прва три пика!

У Америци прате сваки његов корак, а игра овог дечака анализирана је до ситних детаља. Тренери тврде да по понашању на терену подсећа на Карла Ентони Таунса! Центар Минесоте може све, закуцава, шутира тројке и одлично се сналази у пољу.

Копривица кошарком почиње да се бави са шест година, а краси га радна етика. Њему није тешко да са тренинзима почне у шест ујутру. Вредно ради на себи и спрема се за велике изазове.



Од 2012. године живи у Америци, а у САД му друштво прави мајка Тања. Балша игра сјајно, а у једној од сезона имао је статистику од 27,4 поена, 16,8 скокова по утакмици и 3,3 блокаде. Као његове главне карактеристике стручњаци истичу: Одличан шут за три поена, скок, високу интелигенцију на терену... Балша мора да ради на контроли лопте, снази, али и кретању када “баскетара” није у његовим рукама.

Навија за Партизан, екипу са којом се његов отац окитио титулом првака Европе, и потенцијални је репрезентативац Србије.



Да ли ће Балша Копривица постати НБА звезда због које ће љубитељи кошарке поново навијати своје будилнике? На добром је путу, али мора да пролије још много зноја.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар