Video - Novo srpsko čudo: Otac mu je slavni košarkaš, a za njega kažu da će biti NBA zvijezda!

Njegovo ime ja Balša Koprivica (16), školu pohađa u Americi, igra košarku i već se nalazi u beležnicama NBA skauta.

Košarka 01.02.2017 | 17:15
Video - Novo srpsko čudo: Otac mu je slavni košarkaš, a za njega kažu da će biti NBA zvijezda!
Krv nije voda... Balša je talenat nasledio od oca Slaviše Koprivice, bivšeg košarkaša Partizana, OKK Beograda, Beobanke i mnogih drugih klubova. Koprivica senior je član generacije crno-belih koja se popela na krov Evrope. Poput tate, i Balša igra na poziciji centra. Visok je 214 centimetara i nastupa za Univerzitetsku školu na Floridi.NBA skauti igrače počinju da prate od malih nogu. Potencijalne projekcije se prave godinama unapred, a Balša se kotira baš visoko. On će 2019. godine biti izlazno godište za NBA draft, a stručnjaci tvrde da će biti među prva tri pika!

U Americi prate svaki njegov korak, a igra ovog dečaka analizirana je do sitnih detalja. Treneri tvrde da po ponašanju na terenu podseća na Karla Entoni Taunsa! Centar Minesote može sve, zakucava, šutira trojke i odlično se snalazi u polju.

Koprivica košarkom počinje da se bavi sa šest godina, a krasi ga radna etika. Njemu nije teško da sa treninzima počne u šest ujutru. Vredno radi na sebi i sprema se za velike izazove.Od 2012. godine živi u Americi, a u SAD mu društvo pravi majka Tanja. Balša igra sjajno, a u jednoj od sezona imao je statistiku od 27,4 poena, 16,8 skokova po utakmici i 3,3 blokade. Kao njegove glavne karakteristike stručnjaci ističu: Odličan šut za tri poena, skok, visoku inteligenciju na terenu... Balša mora da radi na kontroli lopte, snazi, ali i kretanju kada “basketara” nije u njegovim rukama.

Navija za Partizan, ekipu sa kojom se njegov otac okitio titulom prvaka Evrope, i potencijalni je reprezentativac Srbije.Da li će Balša Koprivica postati NBA zvezda zbog koje će ljubitelji košarke ponovo navijati svoje budilnike? Na dobrom je putu, ali mora da prolije još mnogo znoja.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar