Видео - И Хрвати на страни Троицког: Марија Чичак је погрешила!

Викторов шоу поред терена! Меч Троицког и Лоренција у Мелбурну обележила и расправа српског играча са судијом... Хрватски медији стали су на страну српског тенисера Виктора Троицког после сукоба са њиховом суткињом Маријом Чичак.

Тенис 18.01.2017 | 18:45
Видео - И Хрвати на страни Троицког: Марија Чичак је погрешила!
Троицки је током меча другог кола Аустралијан опена са Паолом Лоренцијем урлао на Чичак због велике грешке коју је направила током петог сета дуела у Мелбурну.

Виктор Троицки познат је по свом жестоком темпераменту, због чега често расправља и са главним судијама на турнирима.

И у другом колу Аустралијан Опена Виктор Троицки водио је оштру расправу са судјом Маријом Чичак, која га је оштетила у петом сету меча против Паола Лоренција.

Српски тенисер је у осмом гему одлучујућег сета на брејк лопту сјајно ретернирао и лоптица је "лизнула" линију, што је он пропратио са одушевјењем. Ипак, судија Марија Чичак из Хрватске узвикнула је "аут", Лоренци је сигнализирао да је лопта ван терена, али је "челенџ" потврдио да је у питању добра лопта. Упркос томе, судија није Троицком досудила поен, већ га је поновила?!

Српски играч одмах је притрчао судији на столици, да му објасни зашто је донела такву одлуку. Виктор је уз "драму" расправљао са Маријом Чичак, понављао јој да је у питању чист винер и да његов противник није ни могао да стигне да врати, а она је образложила да понавља поен јер је Лоренци трчао ка лопти, али је одустао да је врати, пошто је чуо њу да виче аут.

"Што ми то радиш?", у очајању је питао Троицки и вртео главом главом.

"Како се понавља поен ако је био на супротној страни терена? Није био тамо, није био на лопти. Знаш ли шта си урадила? Ниси уопште свесна тога. То није фер", истичу Хрвати како је Троицки викао на Чичак, нагласивши да је она само понављала да је Лоренци трчао ка лоптици.

Ова грешка није коштала Троицког победе, добио је и други меч у Мелбурну у пет сетова, па се пласирао у треће коло где ће играти са четвртим носиоцем Стеном Вавринком.



Троицки, који никако није могао да се помири са том одлуком, после "представе" успео је да се сконцентрише, врати у меч на најбољи начин и направи брејк (5:3). Био је то кључни тренутак, јер је убрзо након тога добио сет, односно меч.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар