Video - I Hrvati na strani Troickog: Marija Čičak je pogrešila!

Viktorov šou pored terena! Meč Troickog i Lorencija u Melburnu obeležila i rasprava srpskog igrača sa sudijom... Hrvatski mediji stali su na stranu srpskog tenisera Viktora Troickog posle sukoba sa njihovom sutkinjom Marijom Čičak.

Tenis 18.01.2017 | 18:45
Video - I Hrvati na strani Troickog: Marija Čičak je pogrešila!
Troicki je tokom meča drugog kola Australijan opena sa Paolom Lorencijem urlao na Čičak zbog velike greške koju je napravila tokom petog seta duela u Melburnu.

Viktor Troicki poznat je po svom žestokom temperamentu, zbog čega često raspravlja i sa glavnim sudijama na turnirima.

I u drugom kolu Australijan Opena Viktor Troicki vodio je oštru raspravu sa sudjom Marijom Čičak, koja ga je oštetila u petom setu meča protiv Paola Lorencija.

Srpski teniser je u osmom gemu odlučujućeg seta na brejk loptu sjajno reternirao i loptica je "liznula" liniju, što je on propratio sa oduševjenjem. Ipak, sudija Marija Čičak iz Hrvatske uzviknula je "aut", Lorenci je signalizirao da je lopta van terena, ali je "čelendž" potvrdio da je u pitanju dobra lopta. Uprkos tome, sudija nije Troickom dosudila poen, već ga je ponovila?!

Srpski igrač odmah je pritrčao sudiji na stolici, da mu objasni zašto je donela takvu odluku. Viktor je uz "dramu" raspravljao sa Marijom Čičak, ponavljao joj da je u pitanju čist viner i da njegov protivnik nije ni mogao da stigne da vrati, a ona je obrazložila da ponavlja poen jer je Lorenci trčao ka lopti, ali je odustao da je vrati, pošto je čuo nju da viče aut.

"Što mi to radiš?", u očajanju je pitao Troicki i vrteo glavom glavom.

"Kako se ponavlja poen ako je bio na suprotnoj strani terena? Nije bio tamo, nije bio na lopti. Znaš li šta si uradila? Nisi uopšte svesna toga. To nije fer", ističu Hrvati kako je Troicki vikao na Čičak, naglasivši da je ona samo ponavljala da je Lorenci trčao ka loptici.

Ova greška nije koštala Troickog pobede, dobio je i drugi meč u Melburnu u pet setova, pa se plasirao u treće kolo gde će igrati sa četvrtim nosiocem Stenom Vavrinkom.



Troicki, koji nikako nije mogao da se pomiri sa tom odlukom, posle "predstave" uspeo je da se skoncentriše, vrati u meč na najbolji način i napravi brejk (5:3). Bio je to ključni trenutak, jer je ubrzo nakon toga dobio set, odnosno meč.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar