Важно је да нема санкција за РС

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је данас да није срећен и задовољан због чињенице да се санкције поново враћају као механизам интерванције у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.01.2017 | 16:42
Важно је да нема санкција за РС
То нас враћа поприлично уназад, истакао је Иванић, коментаришући санкције које су САД увеле предсједнику Републике Српске због непоштовања Устава БиХ и ометања Дејтонског споразума.

"Важно је да грађани и институције Републике Српске не буду уведени у то, те да се настави функционисати на нормалан начин", додао је Иванић.

Као члан који у Предсједништву представља Републику Српску, Иванић је навео да ће учини све како би Република Српска била потпуно равноправно третирана са својим потпуно легитимним интересима.

"Трудићу се да браним интересе Републике Српске, а да не производим проблеме другим народима на нивоу БиХ", поручио је Иванић.

Шта је разлог санкцијама, додао је, знају два актера - власти у САД-у и Милорад Додик.

"Они су међусобно пролазили разне фазе - од успона до падова. Та два актера могу знати разлоге, а сви ми други можемо само спекулисати", рекао је Иванић.

Поновио је свој став да политика санкција није паметна, те да неће ријешити проблеме.

"Већ се види да се у ФБиХ ствара нека врста еуфорије, посебно међу политичким личностима, и то је оно што уноси превелику политизацију у цијели овај сличај", закључио је Иванић.

Коментаришући Додикову тезу да амбасадор САД-а у БиХ треба прогласити персоном нон грата, Иванић је рекао да то није реалан захтјев. 

Он је напоменуо да једино Предсједништво БиХ то може урадити, али да од тога "нема ништа".

(Вијести.ба)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

бн

18.01.2017 16:03

Па како другације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајо

18.01.2017 16:46

Следеци на листи

Name

Ре БАЈО

18.01.2017 18:46

И ја мислим.

Name

ре

18.01.2017 22:26

Сврсио је

Name

Иваницу

18.01.2017 16:12

Није ти несто изјава и одговор остар онако како си најавио да требас остро реаговат кад видис да је Српски народ у питању.Да се ниси и ти слуцајно мало препао,јер си у стопу ако не и висе од додика се противио и против Устава и јос си лицно довео и ОС .Није сад постено да сам додик сноси све казне,мада је добио стоје заслузио али има и твог удјела ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

18.01.2017 16:58

Е мој Младене још једном си доказао да си кукавица, др. наука а само копира Додика.Рекао је мени пријатељ .ебо те др. Младен нема он .уда као онај са Козаре. Исто ти је гласао за њега или за Жељку, њих обоје Додик врти као лутке.

Name

ре

18.01.2017 17:09

Ма није се Иваниц препао него реално то сто ради Додик а и Иваниц мени се никако не свидја као Србину као цовјеку. Устав и закон се морају постивати и то је то! Око прославе 9. Јанура треба се договарати са два остала констутивна народа јер то је Дејтон!.Немозес радити ниста на силу ако у Дејтону стоји да се и остала два народа мора питати како у Р. Српској тако и Федерацији. Требамо постивати и цјенити једне друге и до договора је лако!

Name

пирмо пирмо

18.01.2017 17:06

Е мој Иваничу ти недавно рече нема више санкција то су прошла времена=???????дај боже да се заустави само на овоме.Послије данашњег обрачања Доде ??????'бит че свашта у будучности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2017 18:51

Управо гледам изјаве политицара владајуцих партија у РСу.Примјетан страх расирене зјенице муцају,заплицу језиком онај Стевандиц профула дрзаву(казе да се Додик борио против амбасаде САД у Београду)...Једном ријецју ПАНИКА.

Name

Ре

18.01.2017 18:51

Ма Иваниц има јос Годину и 9 мјесеци и он је прослост једино ако Додик лицно не позове градјане да гласају за њега! А то им је и договор! Додик му је обецао да це га подрзати зато су они јарани!