Važno je da nema sankcija za RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da nije srećen i zadovoljan zbog činjenice da se sankcije ponovo vraćaju kao mehanizam intervancije u BiH.

Bosna i Hercegovina 18.01.2017 | 16:42
Važno je da nema sankcija za RS
To nas vraća poprilično unazad, istakao je Ivanić, komentarišući sankcije koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske zbog nepoštovanja Ustava BiH i ometanja Dejtonskog sporazuma.

"Važno je da građani i institucije Republike Srpske ne budu uvedeni u to, te da se nastavi funkcionisati na normalan način", dodao je Ivanić.

Kao član koji u Predsjedništvu predstavlja Republiku Srpsku, Ivanić je naveo da će učini sve kako bi Republika Srpska bila potpuno ravnopravno tretirana sa svojim potpuno legitimnim interesima.

"Trudiću se da branim interese Republike Srpske, a da ne proizvodim probleme drugim narodima na nivou BiH", poručio je Ivanić.

Šta je razlog sankcijama, dodao je, znaju dva aktera - vlasti u SAD-u i Milorad Dodik.

"Oni su međusobno prolazili razne faze - od uspona do padova. Ta dva aktera mogu znati razloge, a svi mi drugi možemo samo spekulisati", rekao je Ivanić.

Ponovio je svoj stav da politika sankcija nije pametna, te da neće riješiti probleme.

"Već se vidi da se u FBiH stvara neka vrsta euforije, posebno među političkim ličnostima, i to je ono što unosi preveliku politizaciju u cijeli ovaj sličaj", zaključio je Ivanić.

Komentarišući Dodikovu tezu da ambasador SAD-a u BiH treba proglasiti personom non grata, Ivanić je rekao da to nije realan zahtjev. 

On je napomenuo da jedino Predsjedništvo BiH to može uraditi, ali da od toga "nema ništa".

(Vijesti.ba)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

bn

18.01.2017 16:03

Pa kako drugacije

ODGOVORITE
Name

Bajo

18.01.2017 16:46

Sledeci na listi

Name

Re BAJO

18.01.2017 18:46

I ja mislim.

Name

re

18.01.2017 22:26

Svrsio je

Name

Ivanicu

18.01.2017 16:12

Nije ti nesto izjava i odgovor ostar onako kako si najavio da trebas ostro reagovat kad vidis da je Srpski narod u pitanju.Da se nisi i ti slucajno malo prepao,jer si u stopu ako ne i vise od dodika se protivio i protiv Ustava i jos si licno doveo i OS .Nije sad posteno da sam dodik snosi sve kazne,mada je dobio stoje zasluzio ali ima i tvog udjela tu.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

18.01.2017 16:58

E moj Mladene još jednom si dokazao da si kukavica, dr. nauka a samo kopira Dodika.Rekao je meni prijatelj .ebo te dr. Mladen nema on .uda kao onaj sa Kozare. Isto ti je glasao za njega ili za Željku, njih oboje Dodik vrti kao lutke.

Name

re

18.01.2017 17:09

Ma nije se Ivanic prepao nego realno to sto radi Dodik a i Ivanic meni se nikako ne svidja kao Srbinu kao covjeku. Ustav i zakon se moraju postivati i to je to! Oko proslave 9. Janura treba se dogovarati sa dva ostala konstutivna naroda jer to je Dejton!.Nemozes raditi nista na silu ako u Dejtonu stoji da se i ostala dva naroda mora pitati kako u R. Srpskoj tako i Federaciji. Trebamo postivati i cjeniti jedne druge i do dogovora je lako!

Name

pirmo pirmo

18.01.2017 17:06

E moj Ivaniču ti nedavno reče nema više sankcija to su prošla vremena=???????daj bože da se zaustavi samo na ovome.Poslije današnjeg obračanja Dode ??????'bit če svašta u budučnosti.

ODGOVORITE
Name

Re

18.01.2017 18:51

Upravo gledam izjave politicara vladajucih partija u RSu.Primjetan strah rasirene zjenice mucaju,zaplicu jezikom onaj Stevandic profula drzavu(kaze da se Dodik borio protiv ambasade SAD u Beogradu)...Jednom rijecju PANIKA.

Name

Re

18.01.2017 18:51

Ma Ivanic ima jos Godinu i 9 mjeseci i on je proslost jedino ako Dodik licno ne pozove gradjane da glasaju za njega! A to im je i dogovor! Dodik mu je obecao da ce ga podrzati zato su oni jarani!