АО - Роџер о Вердаску: Није до терена, лоптица може да изненади

Швајцарски тенисер Роџер Федерер се после дуела са Ноом Рубином осврнуо и на коментар Фернанда Вердаска о стању терена у Аустралији.

Тенис 18.01.2017 | 17:45
АО - Роџер о Вердаску: Није до терена, лоптица може да изненади
Он је Американца савладао после 125 минута игре у три сета, а последњи је решио у своју корист тек после тај-брејка.

"Увек је најбољи сценарио да победите у три сета, успео сам да урадим то данас. Први сет је био тежак, а трећи чудан. Морао сам да одбраним неколико сет лопти. Знам да је све могло да оде у другом правцу, зато сам срећан. Мислим да сам био константнији него у првом мечу против Мелцера. Нисам знао много о Рубину, али сам био спреман за борбу", рекао је Федерер.

Швајцарцу је потом затражен коментар на изјаву Фернанда Вердаска да подлога на теренима изгледа као да је из '80. година.

"Имао сам неке ситуације да будем у фазону, океј, имам времена да ухватим ову лопту и одједном она нестане. Тако је на брзим подлогама, једноставно никада немате лаку лопту, иако изгледа да су такве. Видео сам шта је Фернандо рекао, не мислим да постоји проблем са тереном, више је о томе да се разуме како се лоптица окреће. Можете да будете изненађени тиме", истакао је Федерер.

Бивши први тенисер света је рекао да се физички добро осећа.

"Надам се да ћу бити све бољи, али је важно да прођем брзо кроз ове прве рунде, да добијем осећај за игру, како функционишу лоптице, тело, све... Нисам био фрустриран данас током неких поена, иако је тако изгледало, само увек мислим да може боље", навео је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар