AO - Rodžer o Verdasku: Nije do terena, loptica može da iznenadi

Švajcarski teniser Rodžer Federer se posle duela sa Noom Rubinom osvrnuo i na komentar Fernanda Verdaska o stanju terena u Australiji.

Tenis 18.01.2017 | 17:45
AO - Rodžer o Verdasku: Nije do terena, loptica može da iznenadi
On je Amerikanca savladao posle 125 minuta igre u tri seta, a poslednji je rešio u svoju korist tek posle taj-brejka.

"Uvek je najbolji scenario da pobedite u tri seta, uspeo sam da uradim to danas. Prvi set je bio težak, a treći čudan. Morao sam da odbranim nekoliko set lopti. Znam da je sve moglo da ode u drugom pravcu, zato sam srećan. Mislim da sam bio konstantniji nego u prvom meču protiv Melcera. Nisam znao mnogo o Rubinu, ali sam bio spreman za borbu", rekao je Federer.

Švajcarcu je potom zatražen komentar na izjavu Fernanda Verdaska da podloga na terenima izgleda kao da je iz '80. godina.

"Imao sam neke situacije da budem u fazonu, okej, imam vremena da uhvatim ovu loptu i odjednom ona nestane. Tako je na brzim podlogama, jednostavno nikada nemate laku loptu, iako izgleda da su takve. Video sam šta je Fernando rekao, ne mislim da postoji problem sa terenom, više je o tome da se razume kako se loptica okreće. Možete da budete iznenađeni time", istakao je Federer.

Bivši prvi teniser sveta je rekao da se fizički dobro oseća.

"Nadam se da ću biti sve bolji, ali je važno da prođem brzo kroz ove prve runde, da dobijem osećaj za igru, kako funkcionišu loptice, telo, sve... Nisam bio frustriran danas tokom nekih poena, iako je tako izgledalo, samo uvek mislim da može bolje", naveo je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar