СМС: О Риму само најбоље!

"Још нисам упознао некога ко ће вам рећи нешто лоше о 'вечном граду'", поручује везиста Лација.

Фудбал 20.01.2017 | 15:00
СМС: О Риму само најбоље!
Сергеј Милинковић-Савић пружа одличне партије у дресу Лација ове сезоне. Очигледно се навикао на Рим и почео да игра као што се од њега и очекује.

"Још нисам упознао некога ко ће вам рећи нешто негативно у вези са Римом. Стварно је супер. Играм у сјајном клубу у којем су атмосфера и амбијент веома професионални. Ту су са мном Фића (Филип Ђорђевић) и Баки (Душан Баста), хрватски голман Иван Варгић са којим сам цимер у карантину, Сенад Лулић и Фрањо Прце, који је пре неколико дана отишао на позајмицу... Има доста младих фудбалера са којима се добро разумем у причи и ван терена. Често ми долази породица, ево баш су недавно били мајка и сестра, па смо искористили мало мог слободног времена да обиђемо Ватикан. Волим да одем до центра, да прошетам до Фонтане ди Треви, до Шпанског трга, где се налази један од мојих омиљених ресторана. Навикао сам на Рим, лепо ми је овде. Најискреније говорећи, уживам у 'вечном граду'", поручио је 21-годишњи везиста у разговору за сајт ФС Србије.

Што се тиче фудбала, Лацио је на одличном четвртом месту, са пет бодова мање од водећег Јувентуса, али и утакмицом више.

Та позиција, ипак, не задовољава амбиције небеско-плавих.

"Првенство је дуго и напорно. Сваки бод је битан, нарочито кад играмо пред нашим навијачима. Желимо место које води у Лигу шампиона, али нисмо једини са тим циљем".

Милинковић-Савић је већ имао прилику да осети атмосферу А репрезентације Србије, али ће наредног лета готово сигурно бити са селекцијом играча до 21 године на Европском првенству у Пољској.

"Много тога смо прошли у квалификацијама. Имали смо утакмице у којима смо просто морали да победимо или да остваримо позитиван резултат. Хоћу да кажем да је наша генерација спремна на притисак. Када причамо о ривалима, можда смо могли да имамо лакшу групу, али смо могли исто тако да имамо и теже ривале. Поштујемо све три селекције, знамо да имају квалитет. Шпанци и Португалци су сигурно међу најјачим селекцијама Европе. Македонија, такође, има своје амбиције. Први пут учествује на завршном турниру и сигурно да ће желети да остави што бољи утисак. Поштујемо наше противнике, али их се не плашимо. Имамо разлога за самопоуздање и довољно квалитета да се надамо високом пласману у Пољској", закључио је Сергеј.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар