Сјећања - видео... На данашњи дан: Роналдо од 7.500.000 евра...!

"Захваљујем свим својим саиграчима. Било је сјајно. Хвала и навијачима на подршци свих ових година, свим тренерима, осим једном".

Фудбал 18.01.2017 | 14:00
Сјећања - видео... На данашњи дан: Роналдо од 7.500.000 евра...!
После четири блиставе сезоне у дресу Реала и 104 постигнута гола, по многима најбољи нападач свих времен, Бразилац Роналдо, 18. јануара 2007. године прешао је у Милан. Чувени Зуба имао је тада 30 година и план да потпише нови уговор са Мадриђанима како би на Сантијаго Бернабеуу завршио каријеру, али нови тренер Краљевског клуба Фабио Капело имао је другачије планове. 

Строги Италијан константно је од свог доласка у лето 2006. критиковао Роналда због вишка килограма, да би га у зиму наредне године коначно отерао. Адријано Галијани није пропустио такву прилику и захваљујући својим добрим односима са људима из Реала купио Роналда по "багателној" цени – 7.500.000 евра.

"Довели смо првокласног нападача. Ово је велики дан за Милан. Радо ћу платити још 500.000 уколико нас уведе у Лигу шампиона", причао је легендарни ћелавац на дан представљања у Миланелу. 

Да нешто дебело није штимало између Роналда и Капела потврдила је и изјава италијанског стручњака...

"Желим му пуно среће у настојању да настави да ради оно што је некада радио сјајно. Био је велики играч". 

Ни Зуба није остао дужан:

"Захваљујем свим својим саиграчима. Било је сјајно. Хвала и навијачима на подршци свих ових година, свим тренерима, осим једном".

Роналдо је био најбољи стрелац у свакој сезони коју је одиграо дресу Краљевског клуба, но Капело је ипак инсистирао на довођењу Руда ван Нистелроја, после чега је Бразилцу саопштио да више неће бити његова прва опција у нападу. Кренуле су већ поменуте јавне критике због слабе форме, па вишка килограма и тако је дошао крај љубави Роналда и Реала, али и најава краја једне величанствене каријере. Нажалост, Капело је био у праву. Роналдоникако није успевао да смрша и његова тежина проузроковала је низ нових повреда. Због тога је за Милан одиграо само 20 првенствених утакмица и постигао девет голова. 

Сан Сиро је напустио после непуне две сезоне и отишао у Коринтијанс где се опростио 2011. године. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар