Sjećanja - video... Na današnji dan: Ronaldo od 7.500.000 evra...!

"Zahvaljujem svim svojim saigračima. Bilo je sjajno. Hvala i navijačima na podršci svih ovih godina, svim trenerima, osim jednom".

Fudbal 18.01.2017 | 14:00
Sjećanja - video... Na današnji dan: Ronaldo od 7.500.000 evra...!
Posle četiri blistave sezone u dresu Reala i 104 postignuta gola, po mnogima najbolji napadač svih vremen, Brazilac Ronaldo, 18. januara 2007. godine prešao je u Milan. Čuveni Zuba imao je tada 30 godina i plan da potpiše novi ugovor sa Madriđanima kako bi na Santijago Bernabeuu završio karijeru, ali novi trener Kraljevskog kluba Fabio Kapelo imao je drugačije planove. 

Strogi Italijan konstantno je od svog dolaska u leto 2006. kritikovao Ronalda zbog viška kilograma, da bi ga u zimu naredne godine konačno oterao. Adrijano Galijani nije propustio takvu priliku i zahvaljujući svojim dobrim odnosima sa ljudima iz Reala kupio Ronalda po "bagatelnoj" ceni – 7.500.000 evra.

"Doveli smo prvoklasnog napadača. Ovo je veliki dan za Milan. Rado ću platiti još 500.000 ukoliko nas uvede u Ligu šampiona", pričao je legendarni ćelavac na dan predstavljanja u Milanelu. 

Da nešto debelo nije štimalo između Ronalda i Kapela potvrdila je i izjava italijanskog stručnjaka...

"Želim mu puno sreće u nastojanju da nastavi da radi ono što je nekada radio sjajno. Bio je veliki igrač". 

Ni Zuba nije ostao dužan:

"Zahvaljujem svim svojim saigračima. Bilo je sjajno. Hvala i navijačima na podršci svih ovih godina, svim trenerima, osim jednom".

Ronaldo je bio najbolji strelac u svakoj sezoni koju je odigrao dresu Kraljevskog kluba, no Kapelo je ipak insistirao na dovođenju Ruda van Nistelroja, posle čega je Brazilcu saopštio da više neće biti njegova prva opcija u napadu. Krenule su već pomenute javne kritike zbog slabe forme, pa viška kilograma i tako je došao kraj ljubavi Ronalda i Reala, ali i najava kraja jedne veličanstvene karijere. Nažalost, Kapelo je bio u pravu. Ronaldonikako nije uspevao da smrša i njegova težina prouzrokovala je niz novih povreda. Zbog toga je za Milan odigrao samo 20 prvenstvenih utakmica i postigao devet golova. 

San Siro je napustio posle nepune dve sezone i otišao u Korintijans gde se oprostio 2011. godine. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar