АО - Јелена: Титула на Гренд слему? Могу, наравно!

Српска тенисерка Јелена Јанковић и даље сматра да може да конкурише за титуле на Гренд слемовима, највећим турнирима у 'белом спорту'.

Тенис 18.01.2017 | 13:15
АО - Јелена: Титула на Гренд слему? Могу, наравно!
„Да, зашто да не. Имам искуство и игру, важно је само да верујете, имате самопоуздања на терену и свашта може да се деси. Мислим да могу, уз мало среће је могуће. Свако ко има вере у себе може да оствари велики успех у овом спорту“.

Јанковићева је у другом колу Аустралијан опена савладала Јулију Гергес из Немачке са 6:3, 6:4, за округло сат и по времена игре.

„Дуго нисам играла са њом, али сам знала шта да очекујем. Има одличан сервис, снажан форхенд и успела сам да будем мирна када је требало. Било је мало осцилација, много мање него у првом мечу када сам била потпуно изгубљена. Полако се враћам, желим да идем меч по меч. Некада ћете играти сјајно, али биће много мечева током којих се нећете осећати како треба. То је оно што раде шампиони, пронађу решење и пут до победе“.

У богатој и успешној каријери фали само једно – титула на Гренд слему.

„Много је рано да се размишља о томе, тек сам у трећем колу. Напредујем из дана из дана и то је позитивна ствар. Осећам се мало сигурније на терену“.

Јелена Јанковић задовољна игром у Мелбурну поручује да нема велика очекивања у Аустралијан Опену, али да ће се потрудити да пружи максимум на терену.

Јелена Јанковић стигла је у Мелбурн као 54. играчица света, без много очекивања, али је у прва два кола показала да би ове сезоне на Аустралијан Опену могла да догура даље него претходних сезона.

После тријумфа над Лауром Сигмунд на старту, савладала је и другу Немицу, Јулију Гергес, и то у два сета - 6:3, 6:4.

Бивша "број један" била је задовољна како је одиграла тај меч против 57. са WТА листе.

"Играла сам много боље него на првом мечу на турниру. Није било лако, јер она игра добро, удара веома јако лоптицу, и ово је велика победа за мене. Оно што је најважније је да сам у кључним тренуцима била фокусирана, да сам проналазила права решења као што велики играчи раде", рекла је Јанковић.

Она је много више "радила" на терену од ривалке, више је и трчала и борила се, али све се то исплатило.

Џеј Џеј имала је само девет винера на мечу, њена противница чак 33, али је српска тенисерка направила много мање грешака од Немице. Јелена је имала само 15, а Гергес 44.

"Свако може да погоди добру лопту на тренингу, али је кључно одиграти прави поен у правом тренутку на мечу, када је најбитније. Тада је најважније бити сигуран у себе и одиграти како треба", поручила је српска тенисерка, која је истакла и да се враћа у праву форму.

Јелена ће у трећој рунди такмичења за ривалку имати искусну Светлану Кузњецову, са којом се састајала 14 пута каријери и остварила осам победа.

Зна да ће имати тежак задатак, али верује да може да направи добар резултат на Аустралијан Опену.

"Била сам прва на WТА листи, годинама у топ 10 на свету, остварила сам више од 600 победа у каријери... али не могу да да кажем да имам велика очекивања. Прошле године имала сам много проблема са повредама, али играм све боље, враћам се. Имам искуство, играм добро, морам да верујем у себе, и надам се и потребној срећи. Ја и даље имам жељу, против Кузњецове сам одиграла много мечева у каријери, знам како игра, али је битно и у каквом ћу стању изаћи на терен против ње. Трудићу се да останем позитивна, да на терену одиграм најбоље, да будем агресивна и фокисирана. Надам се да могу да се вратим. Видећемо", поручила је Јанковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар