ФА куп: Барнли одрао Црне мачке и има зицер у сљедећем колу!

Коначно победио и Биг Сем! Вимлбдон из двојке у кеца!

Фудбал 17.01.2017 | 23:40
ФА куп: Барнли одрао Црне мачке и има зицер у сљедећем колу!
Апсолутно разочаравајућа сезона за навијаче Сандерленда. Њихови миљеници ће имати проблема да сачувају статус премијерлигаша, из Лига купа испали су одавно, а ни у признатијем ФА купу нису далеко одмакли. Заустављени су у трећем колу. После 0:0 на свом стадиону против Барнлија, у поновљеном мечу изгубили су 0:2 и опростили се од покушаја да у најстаријем такмичењу на Острву направе запаженији резултат.

На Турф Муру, где су ове сезоне падали много јачи тимови, Барнли је славио највише захваљујући Сему Воксу. Велшки нападач је у 44. минуту савладао Вита Манонеа, а у 83. асистирао Андреју Греју и тако одвео свој тим у наредно коло. А тамо ће бити фаворит, јер ће бити домаћин Бристол Ситију, јер је члан Чемпионшипа савладао Флитвуд Таун голом Џејмија Петерсона у 17. минуту. То је чак седми погодак нападача Бристола у девет утакмица у ФА купу.

Коначно се омрсио и Сем Олердајс. Нови менаџер Кристал Паласа морао је добро да се презноји да би забележио први тријумф на клупи новог клуба, јер је тек у другој половини другог полувремена сломио отпор Болтона - 2:1. Пресудио је улазак Кристијана Бентекеа. Белгијанац је у 62. минуту заменио Лоика Ремија, а онда головима у 68. и 77. поништио вођство које је гостима донео Џејмс Хенри почетком другог дела. Кристал Палас ће у наредној рунди бити домаћин Манчестер Ситију.

Што се осталих сусрета тиче, најзанимљвије је било на мечу Вимблдон - Сатон, где је домаћин словио за фаворита, имао предност после гола Елиота у 10. минуту, али се испоставило да је црвени картон који је већ у 15. зарадио Пол Робинсон био ненадокнадив. Отуда велики преокрет у завршних 15 минута: најпре изједначење преко Дикона у 75, паБијамуа у 90. и резервисте Фичета у шестом минуту надокнаде.

ФА КУП, ТРЕЋЕ КОЛО, ПОНОВЉЕНИ МЕЧЕВИ

Уторак:

Барнли - Сандерленд 2:0 (1:0)

Флитвуд - Бристол Сити 0:1 (0:1)

Вимблдон - Сатон јунајтед 1:3 (1:0)

Кристал Палас - Ботон 2:1 (0:0)

Линколн - Ипсвич 1:0 (0:0)

Барнсли - Блекпул, 1:2, после продужетака

Среда:

20.45 Њукасл - Бирмингем
20.45 Плимут - Ливерпул
20.45 Саутемптон - Норич

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар