FA kup: Barnli odrao Crne mačke i ima zicer u sljedećem kolu!

Konačno pobedio i Big Sem! Vimlbdon iz dvojke u keca!

Fudbal 17.01.2017 | 23:40
FA kup: Barnli odrao Crne mačke i ima zicer u sljedećem kolu!
Apsolutno razočaravajuća sezona za navijače Sanderlenda. Njihovi miljenici će imati problema da sačuvaju status premijerligaša, iz Liga kupa ispali su odavno, a ni u priznatijem FA kupu nisu daleko odmakli. Zaustavljeni su u trećem kolu. Posle 0:0 na svom stadionu protiv Barnlija, u ponovljenom meču izgubili su 0:2 i oprostili se od pokušaja da u najstarijem takmičenju na Ostrvu naprave zapaženiji rezultat.

Na Turf Muru, gde su ove sezone padali mnogo jači timovi, Barnli je slavio najviše zahvaljujući Semu Voksu. Velški napadač je u 44. minutu savladao Vita Manonea, a u 83. asistirao Andreju Greju i tako odveo svoj tim u naredno kolo. A tamo će biti favorit, jer će biti domaćin Bristol Sitiju, jer je član Čempionšipa savladao Flitvud Taun golom Džejmija Petersona u 17. minutu. To je čak sedmi pogodak napadača Bristola u devet utakmica u FA kupu.

Konačno se omrsio i Sem Olerdajs. Novi menadžer Kristal Palasa morao je dobro da se preznoji da bi zabeležio prvi trijumf na klupi novog kluba, jer je tek u drugoj polovini drugog poluvremena slomio otpor Boltona - 2:1. Presudio je ulazak Kristijana Bentekea. Belgijanac je u 62. minutu zamenio Loika Remija, a onda golovima u 68. i 77. poništio vođstvo koje je gostima doneo Džejms Henri početkom drugog dela. Kristal Palas će u narednoj rundi biti domaćin Mančester Sitiju.

Što se ostalih susreta tiče, najzanimljvije je bilo na meču Vimbldon - Saton, gde je domaćin slovio za favorita, imao prednost posle gola Eliota u 10. minutu, ali se ispostavilo da je crveni karton koji je već u 15. zaradio Pol Robinson bio nenadoknadiv. Otuda veliki preokret u završnih 15 minuta: najpre izjednačenje preko Dikona u 75, paBijamua u 90. i rezerviste Fičeta u šestom minutu nadoknade.

FA KUP, TREĆE KOLO, PONOVLJENI MEČEVI

Utorak:

Barnli - Sanderlend 2:0 (1:0)

Flitvud - Bristol Siti 0:1 (0:1)

Vimbldon - Saton junajted 1:3 (1:0)

Kristal Palas - Boton 2:1 (0:0)

Linkoln - Ipsvič 1:0 (0:0)

Barnsli - Blekpul, 1:2, posle produžetaka

Sreda:

20.45 Njukasl - Birmingem
20.45 Plimut - Liverpul
20.45 Sautempton - Norič

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar