Божинов између Грчке и Турске?!

У Хумској је прошао још један дан без вести из Швајцарске, али то не значи да је црно-бели понедељак прошао без узбуђења. Наиме, после годину и по дана сарадње, дошло је време за растанак са Валеријем Божиновим.

Фудбал 19.01.2017 | 19:30
Божинов између Грчке и Турске?!
Нападач Партизана је спаковао кофере и напушта Београд, а његова нова дестинација после Малте, Италије, Енглеске, Португала, Бугарске и Србије биће Грчка или Турска. Међутим, челници црно-белих још не желе да открију крајњу дестинацију искусног фудбалера јер су преговори у току и чека се финансијски исплативија понуда. Са друге стране, обавеза управе је да шефу струке Марку Николићу створи респектабилан тим за пролећни део сезоне.

Долазак Леандра Тавамбе из Каирата у редове српског вицешампиона повлачи продају неког од нападача, а копља су се разумљиво сломила на Божинову. Бугарин је у Хумску стигао као слободан играч и овај прелазни рок је последња шанса да клуб на њему заради, пошто му уговор истиче на лето. Осим Валерија, офанзивна линија црно-белих биће краћа и за Николу Ђурђића. Он је одавно отписан код кормилара Партизана, а с обзиром на то да зарађује 280.000 евра годишње, план је да се растерети буџет. Летошња аквизиција из Аугзбурга на корак је од Данске. Најбољи део посла људи из клуба урадили су тако што су убедили Уроша Ђурђевића да остане у Хумској барем до лета. Од капитена “орлића” се очекује да настави са партијама из јесењег дела шампионата, поготово јер ће уз себе имати горостасног нападача какав је Камерунац Тавамба.

Осим Божинова и Ђурђића, Партизан ће до краја недеље да напустити и Ален Стевановић. После вишенедељних преговора са турском Анталијом челници ће прихватити понуду од 500.000 евра за крилног играча јер им није пошло за руком да изборе 200.000 више. Неће бити замене за Алена јер је оно најважније стигло у останку Леонарда да Силве Соузе! Најбољи играч Партизана потврдио је да остаје, чиме је ставио тачку на спекулације. Заинтересованих је било, а због клаузуле од 2.500.000 евра, по којој може да напусти Хумску у било ком тренутку, стрепели су челници. Међутим, Лео је добио бонус за досадашњи учинак и та прича је завршена.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар