Božinov između Grčke i Turske?!

U Humskoj je prošao još jedan dan bez vesti iz Švajcarske, ali to ne znači da je crno-beli ponedeljak prošao bez uzbuđenja. Naime, posle godinu i po dana saradnje, došlo je vreme za rastanak sa Valerijem Božinovim.

Fudbal 19.01.2017 | 19:30
Božinov između Grčke i Turske?!
Napadač Partizana je spakovao kofere i napušta Beograd, a njegova nova destinacija posle Malte, Italije, Engleske, Portugala, Bugarske i Srbije biće Grčka ili Turska. Međutim, čelnici crno-belih još ne žele da otkriju krajnju destinaciju iskusnog fudbalera jer su pregovori u toku i čeka se finansijski isplativija ponuda. Sa druge strane, obaveza uprave je da šefu struke Marku Nikoliću stvori respektabilan tim za prolećni deo sezone.

Dolazak Leandra Tavambe iz Kairata u redove srpskog vicešampiona povlači prodaju nekog od napadača, a koplja su se razumljivo slomila na Božinovu. Bugarin je u Humsku stigao kao slobodan igrač i ovaj prelazni rok je poslednja šansa da klub na njemu zaradi, pošto mu ugovor ističe na leto. Osim Valerija, ofanzivna linija crno-belih biće kraća i za Nikolu Đurđića. On je odavno otpisan kod kormilara Partizana, a s obzirom na to da zarađuje 280.000 evra godišnje, plan je da se rastereti budžet. Letošnja akvizicija iz Augzburga na korak je od Danske. Najbolji deo posla ljudi iz kluba uradili su tako što su ubedili Uroša Đurđevića da ostane u Humskoj barem do leta. Od kapitena “orlića” se očekuje da nastavi sa partijama iz jesenjeg dela šampionata, pogotovo jer će uz sebe imati gorostasnog napadača kakav je Kamerunac Tavamba.

Osim Božinova i Đurđića, Partizan će do kraja nedelje da napustiti i Alen Stevanović. Posle višenedeljnih pregovora sa turskom Antalijom čelnici će prihvatiti ponudu od 500.000 evra za krilnog igrača jer im nije pošlo za rukom da izbore 200.000 više. Neće biti zamene za Alena jer je ono najvažnije stiglo u ostanku Leonarda da Silve Souze! Najbolji igrač Partizana potvrdio je da ostaje, čime je stavio tačku na spekulacije. Zainteresovanih je bilo, a zbog klauzule od 2.500.000 evra, po kojoj može da napusti Humsku u bilo kom trenutku, strepeli su čelnici. Međutim, Leo je dobio bonus za dosadašnji učinak i ta priča je završena.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar