Пројекат - нови Пујол - има откровење: Маланг Сар!

Ницин одлични ученик савршен за Барсу! Спортски директор каталонског великана Роберт Фернандез дуже време „шпијунира“ момка коме предвиђају најблиставију будућност.

Фудбал 28.01.2017 | 08:30
Пројекат - нови Пујол - има откровење: Маланг Сар!
Безмало три године траје Барселонина потрага за младим играчем чија би плећа могла да понесу тешко бреме и наследство које је иза себе оставио легендарни капитен Карлес Пујол. Такав губитак готово је немогуће надокнадити, али на стадиону Камп Ноу као да неће имати мира док не пронађу штопера карактеристика по Барселонином укусу. Због тога спортски директор Роберт Фернандез месецима непрестано трага и „чешља“ све делове Старог континента, у нади да ће пронаћи оно за чим Барселона толико жуди. 

А изгледа да је Фернандез коначно пронашао пројекат на коме ће се заснивати будућност Барселонине одбране. И то у комшилуку, на Азурној обали. Када каталонски лист Мундо Депортиво објави нешто за Барселону под вињетом „ексклузивно“, тешко да може да буде грешке. Фернандез се вратио на Ноу Камп са тефтером препуним белешки на рачун једног имена. У питању је Ницин ученик Маланг Сар, који ће 23. јануара напунити 18 година!

Ишао је Фернандез уздуж и попреко Европе, а ужу листу кандидата саставио је у Француској. Лично је посматрао Ренов бисер Жорија Њањона на мечу против ПСЖ. Допао му се, баш као и Севиљином чудотворцу Монћију. Али, није то било то, па се и Монћи брзо одлучио за Нансијевог клинца - Клемона Ленглеа. Следећи је био Тулузов Иса Диоп. Снажан, али опет технички недовољно поткован за неког ко има 20 година. А онда је наишао Сар и Фернандез је, пише Мундо, остао без текста. 

Голобради дечко, 182 центиметара висок. Брз, окретан, снажан. Зрео, интелигентан, технички поткован као да је радио у Ла Масији! Кратка додавања готово перфектна. Није ни чудо што је Ницин тренер Лусијен Фавр просто шокирао комплетну француску јавност и све критичаре када је од прве утакмице сезоне у први тим уврстио баш - Сара! Од тада одиграо је практично све утакмице и био један од ударних фигура Нициног вртоглавог успона ка врху табеле Лиге 1. А што је најлепше - постигао је гол на свом дебију у Лиги 1! Једини у победи против Рена на старту сезоне. 

А колико прошле сезоне Сар је играо четврту лигу са младим тимом Нице. Све позиције у одбрани покрива без проблема, баш као некада Пујол. Не воли много да компликује са лоптом, мада му је Фернандез као замерку нашао недовољну прецизност код дугачких додавања. Али, не губи много времена са лоптом и највише воли да уклиза противницима и сече лопте у раној фази.

Да ли је Фернандез заиста успео? Има ли Барселона јасну будућност пред собом у срцу одбране?



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар