Projekat - novi Pujol - ima otkrovenje: Malang Sar!

Nicin odlični učenik savršen za Barsu! Sportski direktor katalonskog velikana Robert Fernandez duže vreme „špijunira“ momka kome predviđaju najblistaviju budućnost.

Fudbal 28.01.2017 | 08:30
Projekat - novi Pujol - ima otkrovenje: Malang Sar!
Bezmalo tri godine traje Barselonina potraga za mladim igračem čija bi pleća mogla da ponesu teško breme i nasledstvo koje je iza sebe ostavio legendarni kapiten Karles Pujol. Takav gubitak gotovo je nemoguće nadoknaditi, ali na stadionu Kamp Nou kao da neće imati mira dok ne pronađu štopera karakteristika po Barseloninom ukusu. Zbog toga sportski direktor Robert Fernandez mesecima neprestano traga i „češlja“ sve delove Starog kontinenta, u nadi da će pronaći ono za čim Barselona toliko žudi. 

A izgleda da je Fernandez konačno pronašao projekat na kome će se zasnivati budućnost Barselonine odbrane. I to u komšiluku, na Azurnoj obali. Kada katalonski list Mundo Deportivo objavi nešto za Barselonu pod vinjetom „ekskluzivno“, teško da može da bude greške. Fernandez se vratio na Nou Kamp sa tefterom prepunim beleški na račun jednog imena. U pitanju je Nicin učenik Malang Sar, koji će 23. januara napuniti 18 godina!

Išao je Fernandez uzduž i popreko Evrope, a užu listu kandidata sastavio je u Francuskoj. Lično je posmatrao Renov biser Žorija Njanjona na meču protiv PSŽ. Dopao mu se, baš kao i Seviljinom čudotvorcu Monćiju. Ali, nije to bilo to, pa se i Monći brzo odlučio za Nansijevog klinca - Klemona Lenglea. Sledeći je bio Tuluzov Isa Diop. Snažan, ali opet tehnički nedovoljno potkovan za nekog ko ima 20 godina. A onda je naišao Sar i Fernandez je, piše Mundo, ostao bez teksta. 

Golobradi dečko, 182 centimetara visok. Brz, okretan, snažan. Zreo, inteligentan, tehnički potkovan kao da je radio u La Masiji! Kratka dodavanja gotovo perfektna. Nije ni čudo što je Nicin trener Lusijen Favr prosto šokirao kompletnu francusku javnost i sve kritičare kada je od prve utakmice sezone u prvi tim uvrstio baš - Sara! Od tada odigrao je praktično sve utakmice i bio jedan od udarnih figura Nicinog vrtoglavog uspona ka vrhu tabele Lige 1. A što je najlepše - postigao je gol na svom debiju u Ligi 1! Jedini u pobedi protiv Rena na startu sezone. 

A koliko prošle sezone Sar je igrao četvrtu ligu sa mladim timom Nice. Sve pozicije u odbrani pokriva bez problema, baš kao nekada Pujol. Ne voli mnogo da komplikuje sa loptom, mada mu je Fernandez kao zamerku našao nedovoljnu preciznost kod dugačkih dodavanja. Ali, ne gubi mnogo vremena sa loptom i najviše voli da ukliza protivnicima i seče lopte u ranoj fazi.

Da li je Fernandez zaista uspeo? Ima li Barselona jasnu budućnost pred sobom u srcu odbrane?



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar