Борусија продала нападача који не игра и добила 12.000.000 евра!

Адријан Рамос у Гранади до краја сезоне, после тога иде у Кину!

Фудбал 21.01.2017 | 13:30
Борусија продала нападача који не игра и добила 12.000.000 евра!
Први велики посао Борусије из Дортмунда ове зиме. Клуб са Вестфалена може да накриви капу, јер је продао нападача који скоро уопште не игра. И то за озбиљан новац. Адријан Рамос одлази из Немачке у послу вредном 12.000.000 евра!

Нови клуб колумбијског центарфора је Чонгкинг Лифан. Уз битну напомену: Кинези ће га одмах позајмити Гранади до краја актуелне сезоне, а кад се заврши Примера га одвести у Азију. Иако се испрва веровало да ће Рамосова наредна дестинација трајно бити Шпанија, а да су Кинези само „мост“ за поменути трансфер, на крају је испало другачије. Тако је одлучио бизнисмен Ђијанг Лижанг, иначе власник оба клуба, па му се може да ради шта год пожели.

Очигледно да му и новац није проблем, чим је издвојио 12.000.000 евра за Рамоса. То је за 2.300.000 евра вреднији трансфер од оног који је Борусија реализовала 2014. кад је Колумбијца довела из Херте, што значи да је чак и зарадила на момку означеном као потенцијалној замени Роберту Левандовском. Није оправдао очекивања, дао је само 19 голова на 79 утакмица. Ове сезоне почео је тек четири меча и јасно је да је растанак најбољи за све стране.

„Договор је постигнут. Наредних дана ћемо прецизирати детаље трансфера“ потврдио је Саша Флиге, портпарол Борусије.

Милионери су супер прошли, јер Адријан Рамос има 31 годину. Неће му тражити замену ове зиме, а док се Пјер Емерик Обамејан не врати са Купа афричких нација, шеф струке Томас Тухел планира да централног нападача игра Андре Шурле.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар