Borusija prodala napadača koji ne igra i dobila 12.000.000 evra!

Adrijan Ramos u Granadi do kraja sezone, posle toga ide u Kinu!

Fudbal 21.01.2017 | 13:30
Borusija prodala napadača koji ne igra i dobila 12.000.000 evra!
Prvi veliki posao Borusije iz Dortmunda ove zime. Klub sa Vestfalena može da nakrivi kapu, jer je prodao napadača koji skoro uopšte ne igra. I to za ozbiljan novac. Adrijan Ramos odlazi iz Nemačke u poslu vrednom 12.000.000 evra!

Novi klub kolumbijskog centarfora je Čongking Lifan. Uz bitnu napomenu: Kinezi će ga odmah pozajmiti Granadi do kraja aktuelne sezone, a kad se završi Primera ga odvesti u Aziju. Iako se isprva verovalo da će Ramosova naredna destinacija trajno biti Španija, a da su Kinezi samo „most“ za pomenuti transfer, na kraju je ispalo drugačije. Tako je odlučio biznismen Đijang Ližang, inače vlasnik oba kluba, pa mu se može da radi šta god poželi.

Očigledno da mu i novac nije problem, čim je izdvojio 12.000.000 evra za Ramosa. To je za 2.300.000 evra vredniji transfer od onog koji je Borusija realizovala 2014. kad je Kolumbijca dovela iz Herte, što znači da je čak i zaradila na momku označenom kao potencijalnoj zameni Robertu Levandovskom. Nije opravdao očekivanja, dao je samo 19 golova na 79 utakmica. Ove sezone počeo je tek četiri meča i jasno je da je rastanak najbolji za sve strane.

„Dogovor je postignut. Narednih dana ćemo precizirati detalje transfera“ potvrdio je Saša Flige, portparol Borusije.

Milioneri su super prošli, jer Adrijan Ramos ima 31 godinu. Neće mu tražiti zamenu ove zime, a dok se Pjer Emerik Obamejan ne vrati sa Kupa afričkih nacija, šef struke Tomas Tuhel planira da centralnog napadača igra Andre Šurle.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar