Вучић се састао са Бајденом

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Давосу са одлазећим потпредседником САД Џозефом Бајденом. Вучић је раније најавио да ће са Бајденом разговарати о проблемима са којима се Србија сусреће.

Свијет 17.01.2017 | 19:40
Вучић се састао са Бајденом
„Мислим да ће теме бити регион, наши односи са Приштином, али и сви други проблеми са којима се Србија суочава. Ми смо у хендикепу када морамо да објашњавамо ствари, јер се наши погледи разликују од погледа највећег броја западних сила, али је веома важно да се наши ставови чују, као и да саслушамо њихове ставове“, истакао је раније премијер.

Вучић учествује на 47. годишњем састанку Светског економског форума, где је данас имао низ сусрета. Премијер се раније данас састао и са кинеским председником Си Ђинпингом, председницом Швајцарске Дорис Лојтард, бившим британским премијером Гордоном Брауном, који учествује на Форуму као специјални узасланик УН за образовање.

Вучић је разговарао и са оснивачем Форума, немачким економистом Клаусом Швабом и премијером Шри Ланке Ранилом Викременсингеом, као и директором компаније „Ахолд Делезе“ Диком Боером.

РАЗГОВОРИ СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ШВАЈЦАРСКЕ

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас с председницом Швајцарске Конфедерације Дорис Лојтард о билатералним односима, повећању швајцарских инвестиција, као и подршци Швајцарске у систему дуалног образовања.

Вучић је рекао да Србија придаје велики значај унапређењу сарадње двеју земаља у свим областима, нарочито у области привреде и образовања, саопштила је Влада Србије.

Премијер је рекао да су швајцарске инвестиције у Србији у последње две године удвостручене и износе близу милијарду евра.

"У Србији послује 200 швајцарских компанија, које запошљавају 9.000 људи и то је добар показатељ атрактивности нашег тржишта", рекао је премијер Вучић и позвао Лојтард да посети Србију.

Вучић и Лојтард су разговарали и о мигрантској кризи и регионалној стабилности.

ВУЧИЋ ЗАХВАЛИО ОРБАНУ ЗБОГ СЛАЊА ЛЕДОЛОМАЦА У СРБИЈУ

Премијер Србије Александар Вучић данас је у телефонском разговору из Давоса захвалио мађарском премијеру Виктору Орбану због слања два ледоломца да помогну разбијање леда на Дунаву, саопштила је прес служба Владе Србије.

"Мађарска је пружила Србији огромну помоћ шаљући своје ледоломце далеко у дубину српске територије, чиме је потврђено искрено пријатељство мађарског и српског народа, и успостављена још ближа веза две владе и двојице премијера", пише у саопштењу.

Из Мађарске су у понедељак у Србију стигла два ледоломца која ће данас почети да ломе лед на Дунаву.

Извор: Новости/Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар