Vučić se sastao sa Bajdenom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa odlazećim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom. Vučić je ranije najavio da će sa Bajdenom razgovarati o problemima sa kojima se Srbija susreće.

Svijet 17.01.2017 | 19:40
Vučić se sastao sa Bajdenom
„Mislim da će teme biti region, naši odnosi sa Prištinom, ali i svi drugi problemi sa kojima se Srbija suočava. Mi smo u hendikepu kada moramo da objašnjavamo stvari, jer se naši pogledi razlikuju od pogleda najvećeg broja zapadnih sila, ali je veoma važno da se naši stavovi čuju, kao i da saslušamo njihove stavove“, istakao je ranije premijer.

Vučić učestvuje na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, gde je danas imao niz susreta. Premijer se ranije danas sastao i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, predsednicom Švajcarske Doris Lojtard, bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji učestvuje na Forumu kao specijalni uzaslanik UN za obrazovanje.

Vučić je razgovarao i sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom, kao i direktorom kompanije „Ahold Deleze“ Dikom Boerom.

RAZGOVORI SA PREDSEDNICOM ŠVAJCARSKE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predsednicom Švajcarske Konfederacije Doris Lojtard o bilateralnim odnosima, povećanju švajcarskih investicija, kao i podršci Švajcarske u sistemu dualnog obrazovanja.

Vučić je rekao da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju saradnje dveju zemalja u svim oblastima, naročito u oblasti privrede i obrazovanja, saopštila je Vlada Srbije.

Premijer je rekao da su švajcarske investicije u Srbiji u poslednje dve godine udvostručene i iznose blizu milijardu evra.

"U Srbiji posluje 200 švajcarskih kompanija, koje zapošljavaju 9.000 ljudi i to je dobar pokazatelj atraktivnosti našeg tržišta", rekao je premijer Vučić i pozvao Lojtard da poseti Srbiju.

Vučić i Lojtard su razgovarali i o migrantskoj krizi i regionalnoj stabilnosti.

VUČIĆ ZAHVALIO ORBANU ZBOG SLANjA LEDOLOMACA U SRBIJU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru iz Davosa zahvalio mađarskom premijeru Viktoru Orbanu zbog slanja dva ledolomca da pomognu razbijanje leda na Dunavu, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

"Mađarska je pružila Srbiji ogromnu pomoć šaljući svoje ledolomce daleko u dubinu srpske teritorije, čime je potvrđeno iskreno prijateljstvo mađarskog i srpskog naroda, i uspostavljena još bliža veza dve vlade i dvojice premijera", piše u saopštenju.

Iz Mađarske su u ponedeljak u Srbiju stigla dva ledolomca koja će danas početi da lome led na Dunavu.

Izvor: Novosti/Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar