АО - Надал: Осјетио сам љубав са трибина!

Рафаел Надал задовољан је својом игром на старту Аустралијан опена после вишемесечне паузе због повреде и одсуства са великих турнира.

Тенис 17.01.2017 | 19:10
АО - Надал: Осјетио сам љубав са трибина!
Надал је без проблема надиграо Немца Флоријана Мајера са 6:3, 6:4, 6:4 после два сата игре.

"Мислим да сам одиграо солидно, сјајно је вратити се на велики стадион. Осетио сам подршку и љубав са трибина. То је посебна ствар за мене. Срећан сам како сам играо, добро сам тренирао протеклих недељак, а никад није лако у првом колу. Он не игра на уобичајен начин, често мења ритам током поена, одигра слајс, па погоди винер, затим пошаље спорију лопту, није лако читати његову игру. Играо сам добру у кључним тренуцима, то ми је врло важно", рекао је Надал.

Шпанцу је протекле сезоне имао доста проблема са повредама, није играо од октобра, а на старту текуће сезоне је забележио пет победа у шест мечева у Абу Дабију и Бризбејну.

"Важно је вратити самопоуздање. Када играш и побеђујеш неке ствари долазе саме по себи. Не мораш много да мислиш о томе како си одиграо поен. Када нису дуго на терену мораш да вратиш тај аутоматизам с којим се игра лакше. Наравно, лакше је вратити се за почетак сезоне када сви крећу од нуле, него током сезоне док су у току такмичења, сви су у такмичарском ритму", додао је Шпанац.

Надал ће у другом колу играти са Кипранином Маркосом Багдатисом који је одиграо само један сет на старту турнира, јер му је Михаил Јужни предао меч.

Биће то њихов десети међусобни дуел, а Багдатис је само једном био бољи. Последњи су имали у јуну 2015. у Штутгарту, када је Надал славио 2-1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар