AO - Nadal: Osjetio sam ljubav sa tribina!

Rafael Nadal zadovoljan je svojom igrom na startu Australijan opena posle višemesečne pauze zbog povrede i odsustva sa velikih turnira.

Tenis 17.01.2017 | 19:10
AO - Nadal: Osjetio sam ljubav sa tribina!
Nadal je bez problema nadigrao Nemca Florijana Majera sa 6:3, 6:4, 6:4 posle dva sata igre.

"Mislim da sam odigrao solidno, sjajno je vratiti se na veliki stadion. Osetio sam podršku i ljubav sa tribina. To je posebna stvar za mene. Srećan sam kako sam igrao, dobro sam trenirao proteklih nedeljak, a nikad nije lako u prvom kolu. On ne igra na uobičajen način, često menja ritam tokom poena, odigra slajs, pa pogodi viner, zatim pošalje sporiju loptu, nije lako čitati njegovu igru. Igrao sam dobru u ključnim trenucima, to mi je vrlo važno", rekao je Nadal.

Špancu je protekle sezone imao dosta problema sa povredama, nije igrao od oktobra, a na startu tekuće sezone je zabeležio pet pobeda u šest mečeva u Abu Dabiju i Brizbejnu.

"Važno je vratiti samopouzdanje. Kada igraš i pobeđuješ neke stvari dolaze same po sebi. Ne moraš mnogo da misliš o tome kako si odigrao poen. Kada nisu dugo na terenu moraš da vratiš taj automatizam s kojim se igra lakše. Naravno, lakše je vratiti se za početak sezone kada svi kreću od nule, nego tokom sezone dok su u toku takmičenja, svi su u takmičarskom ritmu", dodao je Španac.

Nadal će u drugom kolu igrati sa Kipraninom Markosom Bagdatisom koji je odigrao samo jedan set na startu turnira, jer mu je Mihail Južni predao meč.

Biće to njihov deseti međusobni duel, a Bagdatis je samo jednom bio bolji. Poslednji su imali u junu 2015. u Štutgartu, kada je Nadal slavio 2-1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar