ЛШ - Џикић: Меч са АЕК-ом одређује наставак сезоне...

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је предстојећа утакмица против АЕК у Лиги шампиона врло важна за његов тим.

Кошарка 18.01.2017 | 08:45
ЛШ - Џикић: Меч са АЕК-ом одређује наставак сезоне...
Партизан игра последњи меч на домаћем терену у првој фази такмичења, а са скором 8-4 заузима трећу позицију у Групи Е, место изнад грчког тима.

"Ми смо обезбедили пролазак у следећу фазу такмичења, али је ова утакмица врло важна јер одређује део наставка сезоне, распоред утакмица и квалитет противника. У специфичној смо ситуацији, али ћемо ипак дати све од себе да обрадујемо наше навијаће", рекао је Џикић.

Александар Џикић каже да ће екипа дати све од себе да "у специфичној ситуацији" обрадује навијаче.

Кошаркаши Партизана у среду од 20 часова играју последњи меч групне фазе ФИБА Лиге шампиона на домаћем паркету.

Противник је АЕК, који је први меч у Атини добио резултатом 91:81, с тим да за црно-беле тада није играо Новица Величковић.

Капитен ће овог пута сигурно предводити екипу, којој ће недостајати неки други играчи - Вања Маринковић и Френк Робинсон. Они су на поменутој утакмици заједно постигли 20 поена (пет тројки), што показује да хендикеп са којим ће Партизан истрчати на почетно подбацивање није занемарљив...

Повољна околност је што нема императива победе, иако је резултатски значај итекако присутан.

"Ми смо обезбедили пролазак у следећу фазу такмичења, али је ова утакмица врло важна јер одређује део наставка сезоне - распоред мечева и квалитет будућих противника. У специфичној смо ситуацији, али ћемо дати све од себе да обрадујемо наше навијаче", поручио је Александар Џикић.

Црно-бели са скором 8-4 заузимају друго место на табели Е групе.

Формат ФИБА Лиге шампиона је такав да ће победници пет група и три најбоље другопласиране екипе пропустити прву рунду "нокаут" фазе и директно се пласирати у осмину финала.

Тренутно другопласирани у осталим групама су Банвит (9-3), Венеција (8-4), Олденбург/Нептунас (по 8-4) и Авелино (8-4).

Према томе, Партизан би за поменуту повластицу, а то би значило слободне термине 7/8. и 21/22. фебруара, вероватно морао да победи и АЕК и Сасари у гостима идуће недеље.

Неће бити лако, али итекако се вреди потрудити.

Такав резултат омогућио би екипи да се у потпуности фокусира на дербије АБА лиге против Црвене звезде 5. фебруара и Цедевите 12. фебруара, а онда и на финални турнир Купа Радивоја Кораћа, од 16. до 19. фебруара у Нишу.

Меч је на програму у среду од 20 часова у дворани "Александар Николић".

ОД НУЛЕ

Партизан је у сваки меч током претходних месец и по дана улазио на крилима серије победа, која је после гостовања Шарлрои прошлог уторка "догурала" до бројке 12. Уследио је сусрет са Олимпијом у Љубљани и први пораз још од 29. новембра - 74:68.

ТАБЕЛА: Бешикташ 10-2, Партизан 8-4, Лудвигсбург 8-4, АЕК 7-5, Сасари 5-7, Стелмет 4-8, Шарлроа 4-8, Солнок 2-10.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар