LŠ - Džikić: Meč sa AEK-om određuje nastavak sezone...

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je predstojeća utakmica protiv AEK u Ligi šampiona vrlo važna za njegov tim.

Košarka 18.01.2017 | 08:45
LŠ - Džikić: Meč sa AEK-om određuje nastavak sezone...
Partizan igra poslednji meč na domaćem terenu u prvoj fazi takmičenja, a sa skorom 8-4 zauzima treću poziciju u Grupi E, mesto iznad grčkog tima.

"Mi smo obezbedili prolazak u sledeću fazu takmičenja, ali je ova utakmica vrlo važna jer određuje deo nastavka sezone, raspored utakmica i kvalitet protivnika. U specifičnoj smo situaciji, ali ćemo ipak dati sve od sebe da obradujemo naše navijaće", rekao je Džikić.

Aleksandar Džikić kaže da će ekipa dati sve od sebe da "u specifičnoj situaciji" obraduje navijače.

Košarkaši Partizana u sredu od 20 časova igraju poslednji meč grupne faze FIBA Lige šampiona na domaćem parketu.

Protivnik je AEK, koji je prvi meč u Atini dobio rezultatom 91:81, s tim da za crno-bele tada nije igrao Novica Veličković.

Kapiten će ovog puta sigurno predvoditi ekipu, kojoj će nedostajati neki drugi igrači - Vanja Marinković i Frenk Robinson. Oni su na pomenutoj utakmici zajedno postigli 20 poena (pet trojki), što pokazuje da hendikep sa kojim će Partizan istrčati na početno podbacivanje nije zanemarljiv...

Povoljna okolnost je što nema imperativa pobede, iako je rezultatski značaj itekako prisutan.

"Mi smo obezbedili prolazak u sledeću fazu takmičenja, ali je ova utakmica vrlo važna jer određuje deo nastavka sezone - raspored mečeva i kvalitet budućih protivnika. U specifičnoj smo situaciji, ali ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače", poručio je Aleksandar Džikić.

Crno-beli sa skorom 8-4 zauzimaju drugo mesto na tabeli E grupe.

Format FIBA Lige šampiona je takav da će pobednici pet grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe propustiti prvu rundu "nokaut" faze i direktno se plasirati u osminu finala.

Trenutno drugoplasirani u ostalim grupama su Banvit (9-3), Venecija (8-4), Oldenburg/Neptunas (po 8-4) i Avelino (8-4).

Prema tome, Partizan bi za pomenutu povlasticu, a to bi značilo slobodne termine 7/8. i 21/22. februara, verovatno morao da pobedi i AEK i Sasari u gostima iduće nedelje.

Neće biti lako, ali itekako se vredi potruditi.

Takav rezultat omogućio bi ekipi da se u potpunosti fokusira na derbije ABA lige protiv Crvene zvezde 5. februara i Cedevite 12. februara, a onda i na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, od 16. do 19. februara u Nišu.

Meč je na programu u sredu od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

OD NULE

Partizan je u svaki meč tokom prethodnih mesec i po dana ulazio na krilima serije pobeda, koja je posle gostovanja Šarlroi prošlog utorka "dogurala" do brojke 12. Usledio je susret sa Olimpijom u Ljubljani i prvi poraz još od 29. novembra - 74:68.

TABELA: Bešiktaš 10-2, Partizan 8-4, Ludvigsburg 8-4, AEK 7-5, Sasari 5-7, Stelmet 4-8, Šarlroa 4-8, Solnok 2-10.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar