Спаваш на текми, не знаш кад је тренинг, епилог - из Реала у Интер Турку!!!

Тако је то кад спаваш на утакмицама и заборављаш кад су тренинзи - од Реала до Интер Туркуа! Фудбал је сурова игра...

Фудбал 20.01.2017 | 21:00
Спаваш на текми, не знаш кад је тренинг, епилог - из Реала у Интер Турку!!!
Било је то велико изненађење за целу фудбалску планету, али Реал је у то време кубурио са повредама и хитно му је био неопходан десни бек. Као гром из ведра неба 31. јануара 2009. године одјекнула је вест да је тадашњи спортски директор Предраг Мијатовић за обештећење од 1.500.000 фунти у Реал на позајмицу из Вест Хема довео Жилијена Фобера!

Наравно, испрва шестомесечни споразум, уз опцију да Реал откупи његов уговор ако се покаже у Мадриду. Није се показао. Штавише, пунио је новинске ступце из потпуно погрешних разлога. Умео је да пропусти тренинг јер се, како је то објаснио тадашњи тренер Хуанде Рамос, "збунио" и побркао кад му је слободан дан. Умео је да на утакмици са Виљареалом чак и "одмори очи" на клупи. Комотно да дремне усред утакмице. Реалове утакмице?!

"Краљица би требало да одликује његовог менаџера", шалио се легендарни Пол Мерсон кад је чуо где ће Фобер.

Наравно, никоме у Краљевском клубу није било до шале. Фобер се после само две утакмице на Пиринејима вратио у Вест Хем, али ваљда када дотакнеш врх, а Реал то свакако јесте, ништа испод тога није занимљиво. Није то више био онај исти играч, па је каријера полако клизила у пропаст, мада се од Лондона опростио како треба - вративши Чекићаре у Премијер лигу.

А онда...  Из Вест Хема у Елазиг, па повратак у Бордо, једна веома добра сезоне у Француској, затим Килмарнок...  Без ангажмана био је још од маја када је у Шкотској добио отказ.

И данас - фински Интер Турку! Нека је са срећом. Није баш Реал, али било је ово једно сјајно путовање. Историчари ће истраживати: како побогу?!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар