АО - Виландер: Новак је први фаворит за титулу!

Ноле почео снажно, ево шта каже Виландер... Бранилац титуле у три сета је савладао Фернанда Вердаска, а свој коментар меча дао је и коментатор Еуроспорта, некадашњи гренд слем шампион.

Тенис 17.01.2017 | 18:45
АО - Виландер: Новак је први фаворит за титулу!
Матс ВИландер, аналитичар 'Еуроспорта' и седмоструки Гренд Слем шампион, сматра да је Новак Ђоковић први фаворит за освајање Аустралиан Опена.

Новак је успешно стартовао на првом Гренд Слем сезону, на ком брани титулу и јури седми трофеј, тријумфом над Фернандом Вердаском у три сета.

"Јесте Новак имао 56 неизнуђених грешака, али то значи да је био агресиван при сваком ударцу, да је нападао, да је постављао ритам... То ми се свиђа. Сматрам да је сада, после овог меча, он први фаворит за освајање турнира. Не кажем то јер Енди Мари није први играч света, већ зато што Новак делује веома добро на терену, поново. Ово је његова кућа, шест пута је побеђивао, изгубивши свега неколико мечева", каже Виландер.

Ђоковић ће у наредној рунди играти са бољим из дуела између Узбекистанца Дениса Истомина и Ивана Додига из Хрватске.

"Опет, као и у Дохи, Новак је деловао помало несигурно на ногама, донекле и уморно, али разлог томе није то што се слабије припремао или мање тренирао, већ јер у последње време има нешто мање одиграних мечева и освојених титула", закључио је Швеђанин.

Србин је елиминисао шпанског тенисера за два сата и 23 минута тениса, а највећа борба виђена је у другом сету, који је трајао сат и 12 минута.

После меча, у својој анализи на "Еуроспорту", Швеђанин Матс Виландер говорио је о Ђоковићевој игри.

Некадашњи гренд слем шампион, познат и по отвореним критикама на Новаков рачун, рекао је да је у српско-шпанском дуелу ипак било јасно ко је шестоструки шампион.

"У сваком случају, Новак је добро сервирао, био је фокусиран, кретао се добро. Форхенд му је функционисао, бекхенд је ударао раније, сервирао је са доста слајса... Генерално, одиграо је доста другачији меч од претходних. У прошлости је већ доказивао да је овде изузетно опасан, а данас је још једном потврдио да је веома добар на овом терену", изјавио је Швеђанин.

Он је приметио и добро расположење српског играча.

"Осећао се добро, повремено се смејао, провео је добро време на терену. Био је добар".

Колико далеко Новак може?

"Нисмо видели баш превише данас, али јесмо у недавном финалном мечу (Дохе) против Ендија Мареја. Било је ту клацкалице, а чињеница је и да је можда проблем што Новак није одиграо превише мечева. Ту има доста тензије, али морамо се осврнути ипак на околност да је ово тек почетак сезоне", додао је Виландер.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар