АО - Ђоковић: Он ризикује, некад прође, а некад не...

Новак Ђоковић је у краткој изјави после победе над Фернандом Вердаском рекао да је задовољан игром у првом и трећем сету. Новак Ђоковић презадовољан је игром на старту Аустралијан опена, истакавши други сет као кључан у победи над Фернандом Вердаском. Ђоковић добро зна наредног ривала... Наш ас сазнао је име наредног противника после последњег меча дана у уторак.

Тенис 17.01.2017 | 14:45
АО - Ђоковић: Он ризикује, некад прође, а некад не...
"У другом је било везаних брејкова, он је имао предност неколико пута и све је решило неколико поена. Вердаско има велики сервис, јак форхенд и у кључним тренуцима зна да ризикује и игра агресивно, некада прође, а некада не", рекао је Ђоковић.

Други тенисер света је рекао да је задовољан својом игром на почетку и на крају меча, а навео је и да је другачије отворио меч него недавно у Дохи, када му је Вердаско задао много више проблема.

"У Дохи су били другачији услови, али је тамо он играо веома добро. Вечерас сам почео другачјие него тамо, нисам му допустио да користи кратке лопте, терао сам га да много ради", рекао је Ђоковић.

Новак је играо на једном од својих омиљених терена и месту где је уписао највише успеха у каријери.

"Овде се осећам као код куће, на Род Лејвер арени сам освојио највише гренд слем титула и увек уживам", каже Новак.

Србин је одбрану "Ози опена" почео тријумфом у три сета против Шпанца који га је замало добио пре десетак дана у Дохи.

"Почео сам одлично, сјајан први сет, и трећи. Други је био дуг због доста неизнуђених грешака на обе стране. Коцкао сам се, имао је две, три шансе за брејк. Имао сам и ја своје шансе, много брејк прилика, а знао сам да ће други сет бити кључан јер нисам желео да му дам "крила" да удара лопту као што зна", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је савладао Вердаска са 6:1, 7:6, 6:2 после два и по сата игре, а током другог сета је био видљиво нервозан.

"Нисам био срећан што сам изгубио сервис два, три пута у сету. Наравно, он је био врло агресиван, сјајно је враћао сервисе, али и ја сам постао пасиван, изгубио сам ритам у првом сервису. Он је то користио, а нисам желео да му дам прилику да преузме контролу. Био сам близу губитка сета. Задовољан сам игром у првом колу, с обзиром да сам имао један од најтежих жребова на старту турнира, и с обзиром на његову форму и игру у Дохи. Генерално сам задовољан наступом", додао је српски тенисер.

Он је у Мелбурну савладао Вердаска други пут овог месеца, а за разлику од турнира у Дохи где је морао да спаси пет меч лопти, сада је био сигурнији.

"То је оставило трага, емоције и све остало што се догодило су и даље присутне. Искористио сам то за анализу и припрему себе на оно што следи, да будем бољи него тог дана у Дохи. Иако сам добио меч, осећао сам да нисам одиграо добро као сада. Задовољан сам начином на који сам отворио овај меч после те блокаде", каже Ђоковић.

Вердаско после жреба рекао да није имао среће што је извукао Ђоковића.

"Не знам како се осећао, али знам да сам могао да добијем лакшег ривала. Али ништа није лако. Он је сјајан играч, био је у Топ 10, победио је Надала у првом колу прошле године овде, игра сјајне мечеве. С друге стране, добро је што сам имао тежи меч у првом колу, јер ме то натерало да се боље спремим, да интензивно приступим турниру од првог поена", рекао је Новак.

Ђоковић се вратио у форму после лоше завршнице протекле сезоне када је остао без првог места на АТП листи.

"Волео бих да имамо дужу паузу, али тако је како је. И даље имамо довољно времена да будемо код куће, напунимо батерије уз породицу, неко време не мислимо на тенис, што је важно због баланса. Тениска сезона је вероватно најдужа у спорту. Врло је захтевна, али је ово сјајан спорт. Обожавам га, много ми је дао. Тера ме да пронађем себе, да достигнем своје границе, циљеве, амбиције, способности. Тежим томе да будем бољи сваког дана", закључио је Ђоковић.

Ђоковић ће у другој рунди Аустралијан опена играти против Узбекистанца Дениса Истомина, кога је савладао у свих пет међусобних дуела,.

Ђоковић добро зна наредног ривала... Наш ас сазнао је име наредног противника после последњег меча дана у уторак.

Тридесетогодишњи Рус Денис Истомин, који је изабрао да пресдтавља Узбекистан у тенису, наредни је противник (2) Новака Ђоковића у Мелбурну.

Истомин, који је као 121. тенисер света затражио и добио "вајлд кард" од организатора првог грен слем турнира, успео је после четири сета и два сата и 37 минута тениса да избаци квалификаканта из Хрватске, Ивана Додига – 6:1, 6:4, 3:6, 7:5.

Ђоковић је у пет мечева са Истомином од 2010. до 2014. године изгубио само један сет, а већ два пута састајали су се на Аустралијан опену, где је 2010. било 6:1, 6:1, 6:2, а 2014. 6:3, 6:3, 7:5.

Тај меч требало би да буде на програму у четвртак, за два дана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар