Средио Вердаска без изгубљеног сета

Новак Ђоковић је имао озбиљан изазов већ у првом колу Аустралијан опена, и савладао га је без изгубљеног сета! Најбољи српски тенисер је савладао Шпанца Фернанда Вердаска резултатом 6:1, 7:6(4), 6:2.

Свијет 17.01.2017 | 11:41
Средио Вердаска без изгубљеног сета
У наредном колу, Ђоковић ће играти против победника меча Дениса Истомина из Убекистана и Хрвата Ивана Додига.

У односу на меч у Дохи од пре две недеље, када је Шпанац имао пет меч лопти, овај пут није био тако константан – напротив. Чак 56 неизнуђених грешака је направио (наспрам Новаквих 34), запретивши нашем тенисеру једино у другом сету.

Вердаско није знао шта га је снашло у првом сету – очас посла је беспрекорни Новак освојио пет гемова заредом, одузвеши му сервис два пута. Могао је Новак већ у шестом гему да освоји први сет, али је пропустио две брејк и сет лопте, али је ипак у свом сервис гему завршио посао посла 31 минута игре.

Није се знало да ли актуелни шампион боље сервира или ретернира у првом сету, савршено је нападачки играо и подсетио на оне најбоље дане доминације.

Али, у другом сету је морао да се помучи, првенствено јер је Вердаско видео да нешто под хитно мора да мења.

Видели смо четири брејка у низу у другом сету, серија је почела од Вердаска када је повео 2:0, али је Ђоковићев одговор био бруталан – одмах је нанизао три брејк лопте, и другу је искористио. Ту се није завршила серија одузимања сервиса – опет је Вердаско направио брејк и повео 3:1, али су добри ретерни Ђоковића поново дошли до изражаја и виђен је четврти брејк у низу.



Потом је уследила права драма коју је Новак могао да скрати. Улазили су у дуже размене и обојица се растрчали по терену, враћајући лоптице један другом из потпуно невероватних углова.

Два лепа винера и дупла сервис грешка Вердаска у деветом гему донели су Новаку брејк лопте, али их је Шпанац спасао са два аса у низу. Причаће се и феноменалном поену Србина бекенд пасинг шотом, али му је Шпанац измакао из руку и повео 5:4, и у тим моментима је Ђоковић деловао јако незадовољно на столици.

У наредном сервис гему, Вердаско је освојио прва два поена на Новаков сервис после његових грешака. Срећом, изборио се Србин и везао четири поена за 5:5, али опет је Новак пропустио фантастичну шансу – повео је 0:40, и у гему од чак шест минута није успео да искористи ниједну од укупно пет брејк лопти. За њега је добро испало што је тај-брејк обезбедио својим сервис гемом без изгубљеног поена.

Новак је направио минибрејк већ на старту тај-брејка и везао укупно седам поена, рачунајући и претходни гем. Штета је што је потом Вердаско везао четири поена за 3:3. Концентрисани Новак је ипак успео да одузме сервисе Вердаску, и стигне до сет лопте, коју је искористио сервис винером – 7:4.

Брејк на старту трећег сета најавио је неизбежно, јер је Новак лако чувао свој сервис док је 44. тенисер света све више показивао нервозу, коју је искаљивао на рекету.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

17.01.2017 10:45

СРЕТНО СРБИНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ делија

17.01.2017 11:20

Србин отац Црногорац а мајка Хрватица.Јесте он Србин али ово су чињенице, па мало промисли о томе прије него нешто напишеш

Name

Неђо.19.Јануар.2017

19.01.2017 06:02

Ноле легендо,само тако,поздрав из Словеније.

Name

Громовник Гарасанин.

17.01.2017 11:35

Браво Србенда само напред ка броју златном 1. Срецно Ноле сви те Срби воле.

ОДГОВОРИТЕ