Sredio Verdaska bez izgubljenog seta

Novak Đoković je imao ozbiljan izazov već u prvom kolu Australijan opena, i savladao ga je bez izgubljenog seta! Najbolji srpski teniser je savladao Španca Fernanda Verdaska rezultatom 6:1, 7:6(4), 6:2.

Svijet 17.01.2017 | 11:41
Sredio Verdaska bez izgubljenog seta
U narednom kolu, Đoković će igrati protiv pobednika meča Denisa Istomina iz Ubekistana i Hrvata Ivana Dodiga.

U odnosu na meč u Dohi od pre dve nedelje, kada je Španac imao pet meč lopti, ovaj put nije bio tako konstantan – naprotiv. Čak 56 neiznuđenih grešaka je napravio (naspram Novakvih 34), zapretivši našem teniseru jedino u drugom setu.

Verdasko nije znao šta ga je snašlo u prvom setu – očas posla je besprekorni Novak osvojio pet gemova zaredom, oduzveši mu servis dva puta. Mogao je Novak već u šestom gemu da osvoji prvi set, ali je propustio dve brejk i set lopte, ali je ipak u svom servis gemu završio posao posla 31 minuta igre.

Nije se znalo da li aktuelni šampion bolje servira ili reternira u prvom setu, savršeno je napadački igrao i podsetio na one najbolje dane dominacije.

Ali, u drugom setu je morao da se pomuči, prvenstveno jer je Verdasko video da nešto pod hitno mora da menja.

Videli smo četiri brejka u nizu u drugom setu, serija je počela od Verdaska kada je poveo 2:0, ali je Đokovićev odgovor bio brutalan – odmah je nanizao tri brejk lopte, i drugu je iskoristio. Tu se nije završila serija oduzimanja servisa – opet je Verdasko napravio brejk i poveo 3:1, ali su dobri reterni Đokovića ponovo došli do izražaja i viđen je četvrti brejk u nizu.



Potom je usledila prava drama koju je Novak mogao da skrati. Ulazili su u duže razmene i obojica se rastrčali po terenu, vraćajući loptice jedan drugom iz potpuno neverovatnih uglova.

Dva lepa vinera i dupla servis greška Verdaska u devetom gemu doneli su Novaku brejk lopte, ali ih je Španac spasao sa dva asa u nizu. Pričaće se i fenomenalnom poenu Srbina bekend pasing šotom, ali mu je Španac izmakao iz ruku i poveo 5:4, i u tim momentima je Đoković delovao jako nezadovoljno na stolici.

U narednom servis gemu, Verdasko je osvojio prva dva poena na Novakov servis posle njegovih grešaka. Srećom, izborio se Srbin i vezao četiri poena za 5:5, ali opet je Novak propustio fantastičnu šansu – poveo je 0:40, i u gemu od čak šest minuta nije uspeo da iskoristi nijednu od ukupno pet brejk lopti. Za njega je dobro ispalo što je taj-brejk obezbedio svojim servis gemom bez izgubljenog poena.

Novak je napravio minibrejk već na startu taj-brejka i vezao ukupno sedam poena, računajući i prethodni gem. Šteta je što je potom Verdasko vezao četiri poena za 3:3. Koncentrisani Novak je ipak uspeo da oduzme servise Verdasku, i stigne do set lopte, koju je iskoristio servis vinerom – 7:4.

Brejk na startu trećeg seta najavio je neizbežno, jer je Novak lako čuvao svoj servis dok je 44. teniser sveta sve više pokazivao nervozu, koju je iskaljivao na reketu.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

17.01.2017 10:45

SRETNO SRBINE!

ODGOVORITE
Name

BL delija

17.01.2017 11:20

Srbin otac Crnogorac a majka Hrvatica.Jeste on Srbin ali ovo su činjenice, pa malo promisli o tome prije nego nešto napišeš

Name

Neđo.19.Januar.2017

19.01.2017 06:02

Nole legendo,samo tako,pozdrav iz Slovenije.

Name

Gromovnik Garasanin.

17.01.2017 11:35

Bravo Srbenda samo napred ka broju zlatnom 1. Srecno Nole svi te Srbi vole.

ODGOVORITE