АО: Надал и Раонић врло добри, Зверев се извукао...!

Чиста победа Надала на старту, али... Надал импресиван, испало 10 носилаца - за сада! Рафаел Надал победио је Флоријана Мајера са 6:3, 6:4, 6:4 на старту Аустралијан опена. Раонић неокрзнут против Брауна! Милош Раонић почео је први Грен слем сезоне баш као што је пожелео - рутинском победом. Зверев од изгубљене ситуације до 2. кола! Александар Зверев био је на рубу пораза од Робина Хасеа, али је ипак успео да оствари победу и прође у другу рунду Ози опена. Ево свих резултата са Аустралијан опена, као и списка носилаца који су поражени у 1. колу...

Тенис 17.01.2017 | 10:45
АО: Надал и Раонић врло добри, Зверев се извукао...!
Шпанац је одиграо одлично, није противнику дозволио ниједну брејк лопту, али питање је да ли могу да се извуку неки закључци о форми Надала из овог меча.

Ниједан од три сета против Мајера није добио убедљиво, иако се све време видело да ће славити у три сета.

У првом сету до брејка је дошао у осмом, а у другом и трећем тек у деветом гему. Мајер није могао у већем делу меча да испрати темпо Шпанца, али је у неколико наврата је својим атипичним тенисом терао публику на овације.

Озбиљнији тест Надал би требало да има у наредној рунди против Маркоса Багдатиса. Кипранину је у другом сету првог кола меч предао Михаил Јужни.

Милош Раонић почео је први Грен слем сезоне баш као што је пожелео - рутинском победом.

Трећи тенисер света на старту је савладао атрактивнг Дастина Брауна са 6:3, 6:4, 6:2 за само сат и 34 минута.

Раонић током целог меча није претерпео ниједан брејк, а на другој страни је професионално одрадио посао.

У прва два сета био му је довољан по један брејк, док је у трећем два пута одузео сервис Немцу.

Ривал Канађанину из Подгорице у другој рунди биће Жил Милер или Тејлор Фриц.

Александар Зверев био је на рубу пораза од Робина Хасеа, али је ипак успео да оствари победу и прође у другу рунду Ози опена.

Талентовани 19-годишњи Немац губио је са 2:1 у сетовима и 3:1 у четвртом сету, али је успео да преокрене и оствари велики тријумф - 6:2, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Зверев је сјајно почео, повео је са 5:0 и лако је добио први сет. Ипак, искусни Хасе је у наставку променио тактику и то му се исплатило.

Полако је окретао меч и када је Зверев почетком четвртог сета поломио рекет деловало је да је меч готов.

Ипак, у шестом гему је успео да врати брејк и ту је практично и преломљен меч. Хасе у наставку није могао да се супротстави 24. носиоцу у Мелбурну, па је Зверев био убедљив у петом сету.

Ривал Зверева у другом колу биће Тиафо или Кукушкин.

Ево свих резултата са Аустралијан опена, као и списка носилаца који су поражени у 1. колу.

(16) Лука Пуј, (22) Пабло Куевас, (26) Алберт Рамос Вињолас у мушкој, односно (4) Симона Халеп, (15) Роберта Винчи, (18) Саманта Стосур, (19) Кики Бертанс, (23) Дарија Касаткина, (25) Тимеа Бабош и (26) Лаура Зигмунд у женској конкуренцији.

То су носиоци на Аустралијан опену који, рачунајући и први дан такмичења у понедељак, нису прошли 1. коло, мада је оно још у току.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар